Bilder av renoverade Galaxy Note 7s visas med ett mindre batteri

Samsung visar inte längre annonser för Galaxy Note 7 på TV efter explosioner

Fallet kring den exploderande Galaxy Note 7 pågår fortfarande. Samsung har fattat ett beslut: sänder inte längre annonser på TV med sin nya smartphone utrustad med en penna. Sydkorea är för närvarande bekymrat, men andra länder bör följa inom de närmaste dagarna.

galaxy-note-7-stylus-s-penna

Detta val kan lätt förstås, det här är inte dags att markera Galaxy Note 7 med tanke på explosionerna. I Sydkorea fick huvudkanalerna KBS, MBC och SBS en begäran från Samsung om att stoppa sändningen tills problemet var löst. Samsung har redan köpt platser för att visa annonser, så koreanerna kommer att hitta annonser som marknadsför andra produkter (inklusive kylskåp och TV) istället.

Som en påminnelse har Samsung initierat ett återkallande program för sin Galaxy Note 7 för att utbyta dem. Vi är för närvarande i minnesperioden, utbytena kommer att ske om några dagar. Samsung ansvarar för att producera tillräckligt med Galaxy Note 7s för att snabbt få dem till alla. Enligt flera analytiker kan återkallandet och utbytet kosta Samsung upp till 1 miljard dollar.

I Frankrike måste du kontakta Samsungs support för att initiera en begäran om utbyte genom att ringa 01 48 63 00 00.