galaxy-note-2-explose-feu

Samsungs smartphone tar eld under indianflyg, och det är inte en Galaxy Note 7

Det är inte bara Galaxy Note 7s som tar eld och exploderar. Dagens stjärna är en Galaxy Note 2, en modell som släpptes av Samsung 2012. Den är inte längre så ung, och den här modellen har beslutat att ta eld.

galaxy-note-2-fire-explosion

Flera passagerare såg rök komma ut ur bagageutrymmet ovanför sätena och varnade personalen ombord. Mer rädsla än skada hanterades situationen och ingen skadades. För sin del kunde planet landa utan problem. Det var ett plan från det indiska flygbolaget IndiGo som lämnade Singapore för att åka till Chennai i Indien.

Varför började Galaxy Note 2 ta eld? Ingen vet ännu. Men Samsungs image tar fortfarande en hit efter återkallningsprogrammet Galaxy Note 7. Som en påminnelse har flera modeller exploderat eller kan explodera på grund av ett defekt batteri. Denna återkallelse kan kosta Samsung upp till 1 miljard dollar.

När det gäller Indien avser den lokala tillsynsmyndigheten som hanterar flygningar att varna användare utrustade med en Galaxy Note-smartphone (oavsett modell) att enheten måste stängas av under flygningen. Samsung har å sin sida meddelat att ett pressmeddelande snart kommer att publiceras om Galaxy Note 2 som tog eld.