Sega Game Gear Micro

Sega Game Gear Micro: Funktioner, släppdatum, spel och pris

Game Gear Micro

Sega Game Gear Micro

2020 är ett viktigt år för SEGA. Det är inte bara 60 år sedan företaget grundades, det firar också 30-årsjubileum av presentationen av den första bärbara konsolen som företaget släppte ut på marknaden. Av båda skäl är det underförstått att de lanserar detta nytt Game Gear Micro.

Game Gear Micro kommer på den japanska marknaden i oktober 6 och som du redan kan se är mikro mycket bra för det. Eftersom detta är ett litet förslag, mycket litet och till och med för litet. Vad får oss att ställa oss själva frågan om hur rätt eller fel de är med inställningen. Även bredvid Mega Drive Mini måste det finnas ett nyfiket foto.

Mäter bara 80 mm bred, 43 mm hög och 20 mm tjock, detta Game Gear Micro är bara något större än ett kreditkort. Som du redan kan föreställa dig att göra element som skärmen har minskats så mycket. Och är det, storleken på den är bara 1 tum. Kom igen, som Apple Watch-skärmen mer eller mindre.

Finns i fyra färger, var och en av dessa versioner ser ut att innehålla sina egna fyra olika uppsättningar. Det vill säga om det finns Game Gear Micro i svart, blått, rött och gult kommer det att finnas totalt 16 spel som du bara kan ha om du köper dem alla.

Game Gear Micro i svart färg

Den lilla svarta Game Gear kommer att innehålla följande fyra spel: Out Run, Puyo Puyo Tsu, Royal Stone och Sonic The Hedgehog.

Game Gear Micro i röd färg

Kolumner, GG: Shinobi, Megami Tensei GAiden: Last Bible och Megami Tensei Gaiden: The Bible Specials kommer att vara de fyra spelen som ingår i den röda versionen.

Game Gear Micro i blå färg

Den blå färgutgåvan av Game Gear Micro kommer att satsa på spelen: Sonic & Tails, Silvan Tale, Gunstar Heroes och Baku Baku Animal: Sekai Shiikugakari Senshuken.

Game Gear Micro i gul färg

Det gula paketet innehåller Nazo Puyo: Arle no Roux, Shining Force, Shining Force II och Shining Force: Final Conflict-spel.

Game Gear Micro, rätt eller fel?

Game Gear har varit i sig själv en av de viktigaste bärbara konsolerna i historien . För många var det den första konsolen de hade och till och med kunde bäras från en plats till en annan. Även om användningen av batterier och autonomi vid den tiden inte var något att skjuta raketer. Och det är nödvändigt att komma ihåg att det var en av de första bärbara färgkonsolerna i historien.

Som vi säger var det utan tvekan en viktig konsol, men den här nya Micro-versionen lämnar oss med en konstig känsla. Å ena sidan råder det ingen tvekan om att de kommer att sälja tillräckligt med enheter, för som samlarobjekt väcker det mycket uppmärksamhet. Men därifrån till att vara en riktig lösning att spela, förändras saker.

För vem kan föreställa sig hur det kommer att läsa där samtal från någon av den lysande kraften. Även för att lösa det säljer de också ett tillbehör för att “konvertera” skärmen till en större. Kom igen, ett enkelt förstoringsglas.

Den största kritiken är dock att dela upp spelkatalogen, eftersom det är mycket troligt att titlarna som intresserar dig finns i två eller flera förpackningar. Och naturligtvis ungefär 45 euro per konsol är inte att du inte kan köpa dem alla, men skulle du verkligen göra det eller bättre tillgripa de bästa emulatorerna?

Hur som helst, som vi sa, är detta mer en återutgivning för samlare. Att det har sin attraktiva poäng och om du växte upp med det är det troligt att du av ren nostalgi får en. Naturligtvis när det kommer. Tills vidare den kommer endast att finnas tillgänglig i Japan från 6 oktober.