smartphone Leia

SFR lanserar sin holografiska smartphone 2017

Storhetens galenskap eller verklig teknisk möjlighet? Vid en presskonferens som anordnades idag, SFR presenterade en ny strategi för att vinna tillbaka prenumeranter (och i synnerhet genom att omplacera en del av kundtjänsten idag mycket kritiserad), liksom några tekniska innovationer inklusive en förvånande holografisk smartphone (!).

Demonstration av Holo Development Kit från franska startup Leia

Den här futuristiska mobilen presenteras 2017 och det råder liten tvivel om att företaget Leia, en specialist på hologram, kommer att delta i detta projekt efter att partnerskapet undertecknades i mitten av året med Altice (SFR-moderbolag).

Leia-smartphone

På den tekniska nivån vet vi knappast någonting om den här smarttelefonen eller dess visningsläge förutom att den är baserad på en teknik av multibeam diffraction gitter backlighting; vi kan åtminstone hänvisa till en återgivning av Leia … som lämnar åtminstone lite skeptisk (videon ovan är redan lite mer berättande, utan att vara helt övertygande heller). Efter det misslyckade experimentetAmazon och hans Brandtelefon som visade bilder i pseudolättnad, vet vi nu att det inte räcker att vara innovativ för att lyckas inom mobilsektorn … Och inför giganter som Samsung, Apple eller Huawei, vi får inte missa …