SFR avbryter det obegränsade internetalternativet för kunder som konsumerar för mycket

SFR: på väg till ett stort böter som julklapp?

Jul är i allmänhet en bra tid att ge och / eller ta emot gåvor. För detta år kan julen vara obehaglig på SFRs sida. Enligt information från tidningen Les Echos riskerar operatören med den röda logotypen en böter på upp till 500 miljoner euro. Det skulle således vara det tyngsta böter som någonsin ålagts en operatör av Konkurrensverket.

SFR Logo Boutique

Varför det här bra? SFR anklagas för att ha tagit kontroll över Numericable för ett tag sedan nu, då det ännu inte hade fått grönt ljus från de behöriga myndigheterna. Som en påminnelse köpte Altice, moderbolaget till Numericable, SFR 2014 för mer än 13 miljarder euro. När överenskommelsen nåddes fick vi vänta på att alla parter sa ja. Och det är här problemet uppstår. Altice var tvungen att vänta till oktober 2014 för att kontrollera SFR, men gruppen skulle ha gjort det tidigare.

En av de punkter som kritiseras är lanseringen av SFR av en kabel-TV-låda från Numericable. Hon anlände mindre än en månad efter att ha fått godkännande från konkurrensmyndigheten för Sumericable-SFR-fusionen. Denna mycket korta fördröjning var redan misstänkt vid den tiden och det är ännu mer i dag med en utredning.

Denna typ av verksamhet sker aldrig i Europa, det skulle vara en första med SFR om böterna beslutas. I USA har detta scenario redan hänt två gånger med Titan Wheel 1996 och Qualcomm 2006. I båda fallen var böterna några miljoner dollar.