SFR Sport Logo

SFR Sport snart på Orange? Den sittande operatören vill inte ha det

Förra månaden lanserade SFR SFR Sport, dess sportkanal som huvudsakligen sänder Premier League (det engelska mästerskapet i fotboll). Operatören med den röda logotypen är den enda som erbjuder den för tillfället, Orange, Free, Bouygues Telecom eller till och med CanalSat har inte den. Men kommer vi att se det någon annanstans en dag?

SFR Sport-logotyp

På den orange sidan är svaret nej för tillfället. ”Vi gick inte för att skriva med SFR Sport. Premier League, vi kan leva utan. Det är inte många kunder som går till SFR för Premier League, jag kan se vad som händer på marknaden ” sa Stéphane Richard, VD för Orange. För sin del sa Fabienne Dulac, chefen för Orange France “Vi väntar på att se kvaliteten på kanalens innehåll”.

Förutom innehållet kritiserar Stéphane Richard det pris som SFR frågar för att ha tillstånd att sända SFR Sport. Han meddelade dock inte priset. Dessutom tillägger han ”Att distribuera det är en sak, men att trycka på det till våra abonnenter är en annan. Och det kommer vi inte att göra, om vi återupptar det kommer vi att sakta ner kommersiella åtgärder ”. Det hänvisar till OCS, de orange biokedjorna som erbjuds alla. Problem: ingen annonserar dem för att de tillhör Orange.

Hittills erbjuds SFR Sport endast till personer som är SFR-kunder. Detta är ett unikt fall i Frankrike.