Shadow of the Colossus PS4: remake master hingsten?

Shadow of the Colossus PS4: remake master hingsten?

Skuggan av Kolossen är en av de stora klassikerna i videospel; utvecklad av den prestigefyllda Team Ico, spelet är ett utforskande epos där gigantiska chefer verkar vänta på den ultimata striden medan hjälten (tillsammans med hans berg, den stolta Agro) måste hitta fel hos dessa jättar för att övervinna dem. Denna action-äventyrstitel, som nästan är som den inledande resan, stänkte med hela sin klass PS2, och detta trots en gameplay och ofta oregelbundna kameror. Den konstnärliga riktningen av titeln, helt sublim, gjorde det möjligt att övervinna bristerna i ett spel som inte alltid är väl genomtänkt och som tillförde ytterligare en svårighetsgrad … och artificiell.

Utöver detta måste du veta mer om det.

Denna kulttitel fick till och med en HD-version på PS3; den senare korrigerade de många flytproblemen i PS2 (spelet pressade verkligen konsolen till sina gränser) utan att dock sätta stopp för spelproblemen. Men den kommande ankomsten av titeln på PS4 / PS4 Pro, genom vad som ska kallas en riktig nyinspelning, kan den här gången tillåta att helt smaka på mästerverk gömt under mästerverket, för att ge SOTC sin fulla dimension av episkt och intimt arbete samtidigt.

En enkel jämförelse av de tekniska delarna i spelet är redan uppbyggande (se video nedan): de ryckiga animationerna viker för PS4 Pro med mycket flytande rörelser har texturerna alla reviderats (och i HD naturligtvis), ljuseffekter tillagda etc. Ingenting jämför SOCT med AAA-tungvikterna på PS4 (tekniskt sett), men den lysande konstriktningen gör resten, så spelet verkar fortfarande perfekt på sin plats på en senaste konsol. På PS4 Pro kan spelet till och med köras i 4K; en första !

Utöver detta måste du veta mer om det.

Det är särskilt på nivån av gameplay att förändringarna kommer att bli de mest uppenbara. Om vi ​​ska tro de första testarna som hade äran att smaka på demoversionen är den centrala karaktären verkligen mer hanterbar, kamerorna är bättre placerade medan Agro-hästen kommer att gå av sig själv mot nästa koloss när du känner dig lite förlorad! Shadow of the Colossus PS4 har därför allt till slut ett mästerverk som vi kan verifiera med handkontrollen i handen från 6 februari.