ShiftWear chaussures connectées e-paper

ShiftWear: anpassningsbara e-pappersskor (video)

ShiftWear kopplade skor för e-papper

Elektroniskt bläck (e-papper) används vanligtvis på skärmarna för digitala bokläsare, anslutna klockor, för visning i butiker, ShiftWear anpassar denna teknik till anslutna skor. ShiftWear är de första anpassningsbara skorna kopplade till e-pappersskärmar.

Om du är ett fan av sneakers och anslutna föremål, bör inte ShiftWear-sneakers lämna dig likgiltig. Dessa magiska skor är föremål för en crowdfunding-kampanj på Indiegogo. ShiftWear-varelserna har placerat e-pappersskärmar (elektroniskt bläck) som liknar dem på Kindle på vardera sidan om dessa magiska skor.

Tack vare din smartphone kan du ändra de mönster som visas på skorna. Du kan till och med visa animerade mönster på HD-färgskärmen. Det kommer till och med att finnas en marknadsplats för att ladda upp nya mönster.

ShiftWear-Shoes-02

ShiftWear-skorna är naturligtvis inte ett enkelt dekorationsobjekt eftersom de är vattentäta, maskintvättbara och förstärkta med kevlarfibrer.

Dessa skor är inte science fiction. Tekniken finns där, men ingen hade tänkt på att sätta e-pappersskärmar på skor tidigare.

Sneakers laddas trådlöst eller helt enkelt när du går. De har en autonomi på mer än 30 dagar.

ShiftWear är inte ens mycket dyra. Första priset är $ 150. Målet på $ 25 000 har redan överskridits. Investerare kommer att kunna ta emot sina anslutna skor från Autonomous 2016. Massproduktionen börjar från $ 250 000.