Självmordsgrupp: Kommersiell och kritisk självmord?

Självmordsgrupp: Kommersiell och kritisk självmord?

Låt oss vara tydliga; de allra första bilderna av Suicide Squad antydde inte riktigt ett mästerverk, och låt oss inte ens prata om de förvånade reaktionerna efter de första bilderna av Jared Leto i Joker nytt utseende. Filmen har precis släppts på teatrar … och det är stenbrottet; Rotten Tomatoes genomsnittliga betyg träffar knappt 35% (vilket fortfarande är bättre än den senaste Batman vs Superman), och till och med döda DC-fans lurar filmen på sina Twitter-konton. Litet runt bord:

Hollywood Reporter : “Självmordstruppen gjorde sig inte till en harakiri utan ger snarare intrycket att han har svalt en hel låda med sömntabletter.

Vanity Fair : “Om du kan tro det är Suicide Squad ännu värre än Fantastic Four (De fantastiska fyra, red. Anm.); Suicide Squad försöker patetiskt att vara smart och gränslös med all den hemska musiken och fåniga skämt som bara fungerar i sin 2,5-minuters trailer“. Och vidare : ” Självmordstruppen är dålig. Inte illa men roligt. Inte dåligt men kan lösas in. Inte ens den typ av ”dåligt” som skulle vara det olyckliga resultatet av konstnärer som ger allt för något för ambitiöst och smalt misslyckat. Självmordstruppen är bara dålig ”

The Daily Beast : ” Det spelar ingen roll vem självmordsgruppen står emot, eller varför. Dessa supervillains låter bara inte som om de är i samma värld som DC Universe-antihjältar, än mindre samma film.

Gizmodo : “Du har aldrig intrycket av en realistisk, sammanhängande film. Det är mer en B-film – med mycket action men ändå en B-film – som spelas i DC-universum ”.

Väktaren : “Suicide Squad är en obskur och illaluktande film, med några doser löjligt, nästan lyriskt nonsens ”.

Indiewire : ” en banal, blyg och otroligt dum film

Bred skärm : ” en av de värsta superhjältefilmer som någonsin gjorts “och vidare:” Resultatet är visuellt hemskt och berättande katastrofalt“.

Och du kan skriva det så på tio sidor. De enda positiva recensionerna är faktiskt … genomsnittliga, och väldigt få försöker rädda det som verkligen verkar vara ett skeppsbrott. Självmordsgruppen förväntades som blockbuster sommar; han är i slutändan en av de värsta ultra-z-nanarna i början av 2000-talet. Bara skådespelerskan Margot Robbie, som spelar en Harley quinn ganska galen, slipper i allmänhet denna kritiska kritik. Det här är lite.