Lenovo Smart Cast smartphone projecteur laser

Smart Cast – Smartphone med en laserprojektor – Video

Lenovo Smart Cast smartphone-laserprojektor

Lenovo Tech World-konferensen ägde rum i Peking, den kinesiska tillverkaren presenterade Smart Cast vid detta tillfälle. Detta smarttelefonkoncept är utrustat med en laserprojektor.

Lenovo vill ses som ett innovativt företag. Den största PC-tillverkaren i världen presenterade flera enheter inklusive Smart Cast på sin konferens. Denna smartphone har en inbyggd laserprojektor.

Det är inte första gången som en tillverkare försöker kombinera projektor och smartphone. Vi kommer ihåg Samsungs försök på detta område med Beam. Tekniken som används i Smart Cast verkar mer framgångsrik.

Projektorn är placerad längst upp på smarttelefonen. Det kan orienteras för att visa en bild på ett bord eller en vägg. Smarttelefonen har en infällbar fot för att lägga ner den. Den kan projicera en skärm, ett piano eller ett virtuellt tangentbord som användaren kan interagera med. Lenovo demonstrerar till och med Fruit Ninja-spelet.

Den projicerade bilden är i färg. Smart Cast kräver inte självklart att du är i fullständigt mörker för att se och interagera med den projicerade bilden.

För närvarande är Smart Cast bara ett koncept men Lenovo kan mycket snabbt bli frestad att släppa den här smarttelefonen med laserprojektor.