Presse-citron

Smartphones 2 år sedan Fällbara smartphones: ZTE skulle också ha en designidé (ganska original) ZTE kunde också lanseras i hopfällbara smartphones. Hans vikbara smartphone kunde inspireras av flip-telefoner.

Med vikbara skärmar utforskar tillverkarna nya mönster.

Medan Samsungs Galaxy Fold stänger inåt som en bok, stänger Huawei Mate X utåt.

För sin del har Xiaomi en hopfällbar smartphone-prototyp som viks i tre.

Och Motorola kan lansera en hopfällbar skärmsmartphone som hämtar inspiration från RAZR-vipptelefonerna.

ZTE: s ganska originella flip-telefon

ZTE skulle också ha en idé i åtanke. Som visas i ett patent som upptäcks av Let’s Go Digital-webbplatsen (och vidarebefordras av Android Authority) har det kinesiska varumärket föreställt sig en vikbar smartphone med en design som också är inspirerad av flip-telefoner.

Men istället för en skärm som är helt täckt när enheten är stängd, beskriver ZTEs patent en enhet på vilken del av den vikbara skärmen inte är täckt. Detta kan till exempel användas för att visa aviseringar.

ZTE och hopfällbar smartphone

Let’s Go Digital-webbplatsen inspirerades av patentet för att producera dessa renderingar, vilket ger oss en bättre uppfattning om den beskrivna smarttelefonen.

5g-smartphone-opvouwbaar-768x576

opvouwbare-telefon-768x683

Naturligtvis betyder förekomsten av detta patent inte att ZTE kommer att producera smarttelefonen. Men det avslöjar ändå att det kinesiska företaget redan funderar på en hopfällbar skärmmodell (som Apple).

För närvarande är vikbara smartphones dubbelt så dyra som vanliga smartphones i avancerat segment. Senare bör dock kostnaderna för vikbara skärmar sjunka (förresten väntar varumärket Honor just nu).

Samtidigt förväntas framtida vikbara smartphones vara mer motståndskraftiga. För närvarande är dessa skärmar täckta med plast. Men som vi nämnde i en tidigare artikel utvecklar Corning-företaget redan flexibelt Gorilla Glass för hopfällbara smartphones, vilket gör dem mer motståndskraftiga.

(Källa / Via)