Presse-citron

Smartphones 4 månader sedan iPhone 12: lanseringsuppskjutning till oktober alltmer troligt Fler och fler källor tyder på att Apples nästa iPhones kan komma på marknaden i oktober istället för oktober September.

Under de senaste veckorna har media regelbundet tagit upp möjligheten att Apple försenar lanseringen av iPhone 12 på grund av pandemins inverkan på dess leveranskedja eller på grund av den ekonomiska situationen. Och idag blir det tydligare. För några dagar sedan vidarebefordrar webbplatsen Cult of Mac en artikel från Digitime som föreslår att i stället för att träffa marknaden i september skulle iPhone 12 kunna komma fram i oktober. Faktum är att produktionen av efterträdarna till iPhone 11 och iPhone 11 Pro skulle börja antingen i juli eller i augusti. Men i normala tider börjar produktionen av nästa iPhone tidigare.

Naturligtvis är vid detta tillfälle ingenting säkert. Och som vanligt bör inofficiell information ses med extrem försiktighet. Men om Apple försenar marknadsföringen av sina nästa iPhones, kan det innebära att företaget kommer att försena sin grundton som normalt äger rum i september. Men Apple kunde också behålla sin traditionella grundton i september, men marknadsföra iPhone 12 i oktober.

Fyra modeller skulle planeras

Som vanligt ger Apple inga ledtrådar om de egenskaper som dess nästa produkter kan ha. Men enligt andra källor överväger Apple att lansera 4 olika modeller. Det skulle finnas en iPhone 12 med en 5,4-tums skärm, två modeller med en 6,1-tums skärm och en fjärde modell med en 6,7-tums skärm. Normalt bör alla iPhone 12s stödja 5G och ha OLED-skärmar. Ändå tyder rykten på att två modeller skulle ha en uppdateringsfrekvens på 60Hz medan två andra skulle ha en 120Hz-hastighet (som Xiaomi Mi 10 Pro eller Samsung Galaxy S20 Ultra).

Det skulle också vara möjligt att åtminstone en av Apples nästa iPhones kommer att ha en LiDAR-skanner som den nya iPad-proffsen på baksidan. Som en påminnelse är detta en 3D-skanner som gör att applikationer med förstärkt verklighet får mer precision.

Annars, som en påminnelse, i väntan på lanseringen av nästa avancerade smartphones, har Apple lanserat iPhone SE 2020, en prisvärd modell, men som använder samma processor som iPhone 11.