Presse-citron

Smartphones 4 månader sedan släppte Google nya Android-funktioner för att förbättra sömnen På Android hjälper nya funktioner dig att förbättra din sömn. Google visar att forskning om sömnlöshet ökade i april och …

Sedan pandemin började har Google fortsatt att anpassa produkter och tjänster till denna exceptionella situation. Och det senaste tillskottet är en uppsättning funktioner som hjälper Android-operativsystemanvändare att sova bättre. Företaget indikerar faktiskt att sökningar på sömnlöshet exploderade i sin sökmotor i april och maj.

Som ett resultat lanserar Google en ny funktion som heter Bedtime på Android-operativsystemet. Denna funktionalitet är integrerad i “Digital Wellbeing” -applikationen som hjälper OS-användare att ha en mer balanserad relation med ny teknik, och är en förbättrad version av en funktionalitet som redan fanns på denna applikation.

Denna applikation erbjöd redan ett läge som aktiverar funktionen “Stör ej” för att blockera aviseringar, och som växlar skärmen till svartvitt läge när det är dags att gå och lägga sig. Och med Bidetime är det möjligt att bättre kontrollera detta läge. Det är till exempel möjligt att konfigurera smarttelefonen så att den aktiverar läget “läggdags” när enheten är ansluten till en laddare, för att ställa in timmar eller skapa en genväg för att aktivera läget manuellt. Denna nyhet distribueras redan på smartphones som är kompatibla med Digital Well-being-applikationen.

Sängläge på Android

Sängläge på Android / © Google

Annars lade Google också till en ny flik som är avsedd att sova i sin Clock-app. Den här fliken låter dig styra dina väckarklockor och sängtider och beräkna eller justera dina sömntider. Det finns också en funktion som låter dig spela mjuk musik via appar som Calm, Spotify eller YouTube Music strax före schemalagd läggdags.

Sängläge på Android

En flik som är avsedd att sova i Google Clock-appen / © Google

Om du går förbi din läggdags är det möjligt att ha exakta uppgifter om de appar du använde medan du skulle gå och lägga dig. Och för väckarklockan erbjuder klockapplikationen ett väckarklockesystem som skärmen gradvis byter färg 15 minuter innan alarmet hörs.

Den här nya funktionen är tillgänglig idag på Pixel-smartphones och kommer till andra Android-enheter via appen Clock senare. Funktioner för att förbättra sömnen har också införlivats i YouTube och Family Link, Android: s föräldrakontroll-app.

Massor av nya funktioner för Pixel-smartphones

Annars har Google precis lanserat en serie nya funktioner speciellt för sina Pixel-smartphones. Och bland dessa nya funktioner finns det en förbättring av energibesparingsalgoritmen på enheterna från Mountain View-företaget. “Nu kan det adaptiva batteriet på Pixel 2 och nyare enheter förutsäga när ditt batteri tar slut och minska bakgrundsaktiviteten ytterligare för att hålla din Pixel laddad längre.”, förklarar Tok Tokuda, teknisk programchef.

Google kommer också att erbjuda en ny funktion för att förbättra säkerheten för sina användare. ”Om du till exempel ska springa eller vandra på egen hand, kommer en säkerhetskontroll att se till att du har kommit tillbaka säkert. Om du inte svarar på den schemalagda inspelningen varnar appen dina nödkontakter », säger Tokuda.