Presse-citron

Smartphones 7 månader sedan TCL har ett koncept som viks in i tre och en annan smartphone med rullningsskärm TCL presenterar en hopfällbar smartphone och en smartphone med rullningsskärm som skulle överskugga Galaxy Fold och Galaxy Z Flip om de skulle släppas.

TCL-varumärket är mest känt för andra produktkategorier, som TV-apparater. Men företaget är också mycket aktivt på smarttelefonmarknaden. De senaste åren har TCL dock mest fokuserat på att använda andra märken för smartphones, till exempel BlackBerry.

Men från och med i år verkar företaget vilja anta en annan strategi genom att lyfta fram “TCL” -smarttelefoner.

Och samtidigt försöker den här att sticka ut tack vare dess framsteg inom utvecklingen av vikbara smartphones.

För närvarande marknadsför TCL ännu inte fällbara smartphones. Prototyperna som den här bara visade kunde emellertid lätt överskugga enheter som Huawei Mate Xs eller Samsungs Galaxy Fold och Galaxy Z Flip.

TCL visar sina muskler

Den här veckan presenterade TCL två koncept för media.

Den första är en enhet som fälls i tre (som prototypen från Xiaomi). Webbplatsen The Verge, som kunde testa den här enheten, indikerar att när smarttelefonen är helt vikad, erbjuder den samma yta på en vanlig smartphone. Men när du öppnar dig får du en 10-tums surfplatta.

Det andra konceptet som presenteras av TCL är det för en smartphone med en rullningsskärm. I grund och botten har du en smartphone med standardmått. Men när du trycker på en knapp rullar dess motor ut resten av skärmen för att öka denna yta. Resultat: vi har en enhet som, precis som den hopfällbara smarttelefonen, är en hybrid mellan smartphone och surfplatta. Upprullningsskärmar kan ändå potentiellt eliminera tjockleksproblem (den hopfällbara smarttelefonen är väldigt tjock när den viks i tre) samt veckmärken.

Tyvärr är det för tillfället bara koncept som framför allt gör det möjligt för TCL att visa de möjligheter som fällbara skärmar eller rullningsskärmar erbjuder, liksom de innovationer som kan användas på dess framtida produkter. För närvarande nämner företaget inte marknadsföring.

Man kan föreställa sig att TCL fortfarande måste se till att dessa enheter är hållbara och att de inte kostar för mycket. Dessutom, även om hårdvaran är tillgänglig, är det också viktigt att ha en lämplig programvarudel (operativsystem och applikationer).