Presse-citron

Smartphones 9 månader sedan Oppo Reno 10x Zoomtest: den avancerade smarttelefongadgeten I några dagar kunde jag ta hand om det nya kinesiska flaggskeppet som redan har fått mycket bläck att flöda sedan det tillkännagavs i slutet av .. .

Jag hade redan upptäckt det mycket snabbt under Oppo-konferensen för att formalisera hela sitt nya Reno-sortiment i Zürich. Efter mer än tre långa månader av väntan har vi därför (äntligen) fått en modell av variationen utrustad med en 10x optisk zoom och redan tillgänglig på 799 €.

Anlände till Europa nyligen kommer företaget från samma grupp som publicerar OnePlus 7 Pro. Det har varit mycket närvarande i Kina i flera år och hade redan försökt bryta sig in i Frankrike genom att presentera Find 7 2014, vilket var årets bästa upptäckt för mig. Låt oss se om Reno 10x zoom är också upp till uppgiften.

Oppo Reno 10x Zoom till bästa pris Baspris: 799 €

Design: original och framgångsrik

Den här telefonen är verkligen tung (215 g, det påminner mig om min Nexus 6) och dess imponerande storlek låter dig inte riktigt glömma den när du har den i fickan. Trots allt är förhållandet mellan dess formfaktor och skärmens diagonal (6,6 ″) är imponerande: det når mer än 93%. Reno 10x Zoom har också en mycket praktisk funktion för att stödja denna konfiguration: en främre kamera gömd i strukturen, som utvecklas som en hajfena. Enligt företaget kan systemet fungera upp till 200 000 gånger i rad. Och det minsta vi kan säga är att vi en gång har rätt till en innovation som har stil.

Oppo Reno 10x zoom

Ⓒ Presse-citron.net

Slutligen notera att högtalaren, USB-C-uttaget och porten för att sätta i två SIM-kort har installerats längst ner på enheten. Inte särskilt praktiskt, särskilt eftersom returtangenten är längst ner till höger ColorOS, vilket är ganska exotiskt när du använder en Pixel 3 som jag (men den kan justeras i inställningarna). Slutligen, fingeravtryckssensor under skärmen är en riktig tillgång och fungerar ganska bra, men ändå med några buggar som tävlingen.

Kommer tillbaka till skärmen har den riktigt fina färger, men den är så stor att dess upplösning träffas och bara gör det 387 ppi. Förstå att vi kan se pixlarna där, medan vi är på 2K. När det gäller rundade hörnäven om jag tydligt tycker att det är mycket vackrare är det absolut inte optimerat för applikationer som är beskurna, och ibland är det svårt att nå vissa knappar. Ett problem som jag inte har på min Pixel.

Oppo Reno 10x Zoom tekniskt ark

Smarttelefonen är utrustad med en panel AMOLED av 2340 x 1080 pixlar. På minnessidan kan vi lita på 256 GB av ROM samt en micro SD-kortplats som kan rymma samma kapacitet. Allt stöds av 8 GB RAM (det är lika mycket som min Mac!) och en processor Snapdragon 855 från Qualcomm, referens i fältet.

Oppo Reno 10x zoom

Ⓒ Presse-citron.net

Li-Po batteri gör 4065 mAh, men är tyvärr inte avtagbar. Som vanligt har Oppo integrerat Vooc-snabbladdning i sin nya produkt. På operativsystemsidan måste du lita på Android 9 med konstruktionsöverlägget. Dessutom är telefonen inte vattentät. För mig som använder min telefon i badrummet är det helt enkelt oöverkomligt.

Slutligen, låt oss ta en titt på sensorerna: 48, 13 och 8 megapixlar i ryggen. Vad ska man filma i 4K med en dubbel LED-blixt. I fronten, 16 MP igen med integrerad LED-blixt. Slutligen är telefonen utrustad för att ta emot 4G, men har inget uttag. För resten är allt mer klassiskt: NFC, Bluetooth LE, GPS, accelerometer och kompass.

Kamera

Du måste vara tydlig: om du tänker köpa den här Oppo-smarttelefonen är det för dess egenskaper som fotograf och dess zoom x10. Annars kan du enkelt vända dig till den mer klassiska versionen till 499 €, eller den som endast är utrustad med ett 5G-chip, till 899 €.

Oppo Reno 10x zoom

Ⓒ Presse-citron.net

De 10x zoomfoton är vackra och respekterar motivet som fotograferas ganska bra, särskilt när du utnyttjar Stor vinkel vilket jag måste erkänna är avgörande för huruvida den här telefonen är värt det eller inte. Jag har aldrig kunnat dra nytta av en öppen f / 3.0 tidigare, och det måste sägas att det är praktiskt när du vill fånga ett ganska brett landskap. Jag använder den en gång i 2. Det är bara bra.

De stabilisering är riktigt bra, men oavsett om du använder zoom eller inte, om du väljer att göra fotot lite större för att försöka se detaljer, kommer du snabbt att se att det blir suddigt. Liten platt: omöjligt att använda zoom x10 och vidvinkel samtidigt.

Oppo Reno 10x zoom

Ⓒ Presse-citron.net / Den typ av foto som är omöjligt utan vidvinkel.

Autonomi och batteri

Med 4065 mAh under huven, bör Reno 10x Zoom vara förberedd för eventuella händelser och spara dig från att ta slut på batteri från första dagen. Trots allt, med intensiv användning som i mitt fall, minskar autonomin mycket snabbt. Jag har haft telefonen i flera dagar nu, och det händer aldrig inte en enda kväll utan att behöva ansluta den innan du lämnar, för jag inser att det inte finns mycket energi kvar.

Oppo Reno 10x zoom

Ⓒ Presse-citron.net

Fördelningen av batteriprestanda är relativt homogen: det är främst GPS, internet, sociala nätverk, musikströmning och videospel som står för den största förbrukningen. Men problemet är, som med alla överlägg, helt enkelt ColorOS, som ensam äter 10% av energin.

Jag observerade också att telefonen uppdaterades på egen hand över natten. Eftersom det inte erbjuder möjligheten att stänga av alarmet medan det stängs av (på allvar, varför gör det för oss?) Saknade jag nästan min väckarklocka. Oppo, det skulle vara smartare att be användaren om råd innan du installerar version 6.0 av ditt operativsystem.

Oppo Reno 10x Zoom till bästa pris Baspris: 799 €

Reno 10x Zooms föreställningar

Liksom vilken avancerad smartphone som helst är denna Oppo väldigt kraftfull, vilket visas av poängen som enheten uppnådde när jag jämförde den med AnTuTu. Han nådde 352 473 poäng, sjätte plats i rankingen, långt efter OnePlus 7 Pro som ligger kvar högst upp på listan. Helt fantastiskt, för eftersom jag har använt den här appen för att mäta telefonens prestanda slutar den alltid först om den är ny. Det spelar ingen roll vilken modell som är kvar i high end.

Med en sådan anteckning, som man kan föreställa sig, är allt verkligen mycket vätska : Jag kunde spela FIFA Mobile, Real Racing 3, World of Warships och PUBG utan bekymmer. Däremot Angry Birds Go! var inte tillgänglig. Även om ljusstyrkan är genomsnittlig i direkt solljus är den fortfarande mycket ren under normala förhållanden. Anslutningen till mobilnätet och Wi-Fi gick också smidigt, å andra sidan åtkomstpunkten fungerade inte. Att vara på resa var det ett riktigt slag.

Oppo Reno 10x zoom

Ⓒ Presse-citron.net

Det fanns några kraschfel, men eftersom jag också använder beta vet jag inte om felet var från appen eller från Reno. Resten av tiden bromsar det faktum att det inte finns något Android-lager avsevärt hanteringen, särskilt på grund av inte särskilt intuitiva gester. Till exempel måste nattläget som möjliggör mindre belastning på ögonen ställas in manuellt! Det aktiveras inte enligt soluppgångs- och solnedgångstiderna.

Slutligen, på tillbehörssidan, skal och skärmskydd tillhandahålls med telefonen (!) är välkomna och mycket premium, som för hörlurarna, jag förblir blandad. Höjderna är genomträngande och basen klar, men grund. Och de trasslar alldeles för lätt.

Min åsikt om Oppo Reno 10x Zoom

Det kan inte förnekas, om du letar efter en ny telefon är Oppo Reno 10x Zoom en bra kandidat. Skärmen är helt klart inte optimerad för den storlek den är, men det förblir en detalj. För resten är det kraftfull, mångsidig, och passar lika bra en affärskvinna som bråttom som en far. Huvudfelen är bara anekdotiska, förutom brist på IP-certifiering vilket oroar sig lite när du ser allt damm som kommer in i telefonen genom “hajfinnen” -kameran.

Borderless är fantastiskt: inget mer att skriva ut ett paket chips halvfullt med luft. Och sedan har vi tydligt intrycket av att vara i Doctor Who när hajlådan öppnas med en mekaniskt buller värd en bok av Philip K Dick när du vill ta en selfie. Ovärderlig.

Oppo Reno 10x zoom

799 € Oppo Reno 10x zoom