Presse-citron

Smartphones För 2 år sedan kommer iOS-klämning till iPhone 8, iPhone 8 Plus och iPhone XL iPhone-prestandahantering (som klämmer enheten när batteriet blir äldre) kommer till modeller som släpptes i 2017.

I december 2017 anklagades Apple för planerad inkurans på grund av en iOS-funktion som begränsar äldre iPhones. Senare bad Cupertino företaget om ursäkt för sin bristande transparens kring denna funktion och föreslog ett batteribyteprogram.

Apple hade förklarat att denna klämning (kallad “performance management”) var nödvändig för att undvika oväntade avstängningar av iPhone när batteriet åldras.

Vid den tiden var de drabbade modellerna de som föregick iPhone 8, iPhone 8 Plus och iPhone. Men idag kan dessa tre modeller som släpptes 2017 också begränsas av Cupertino-företaget (den goda nyheten är att det är möjligt att inaktivera den här funktionen).

Mindre märkbar fastspänning

Som vår kollega The Verge konstaterar indikerar Apple för närvarande det ”Från och med iOS 12.1, iPhone 8, iPhone 8 Plus och iPhone X inkluderar den här funktionen, men prestationshantering kan vara mindre märkbar på grund av deras mer avancerade maskin- och programvarudesign. “

Tidigare hade dock Apple förklarat inför amerikanska senatorer att ”modellerna iPhone 8, iPhone 8 Plus och iPhone X innehåller hårdvaruuppdateringar som möjliggör ett mer avancerat prestandahanteringssystem som gör att iOS kan förutse mer exakt undvik en oväntad avstängning. “

På en supportsida hade företaget också tidigare förklarat det ”IPhone 8 och senare använder en mer avancerad maskin- och programvarudesign som ger en mer exakt uppskattning av strömbehov och batterikapacitet för att optimera systemets totala prestanda. Detta möjliggör ett annat prestationshanteringssystem som mer exakt tillåter iOS att förutse och undvika en oväntad avstängning. Därför kan effekterna av prestationshantering vara mindre märkbara på iPhone 8 och senare ”.

Den goda nyheten är att Apple nu erbjuder mer insyn i hur iPhone-prestandahantering fungerar. Och om din iPhone saktar ner kan du inaktivera den här funktionen (men det finns risk för oväntade avstängningar av enheten) eller byta ut batteriet för optimal prestanda.