Presse-citron

Smartphones för 2 år sedan planerar Huawei enligt uppgift B att ersätta Android om problem med amerikanska företag Eftersom spänningarna mellan USA och Huawei eskalerar har företaget enligt uppgift hävdat att det kunde klara sig utan Android-systemet. Android-exploatering om det …

Trots sina problem på den amerikanska marknaden fortsätter Huawei att gå framåt och är för närvarande positionerat som nummer tre på den globala smarttelefonmarknaden. År 2018 lyckades företaget till och med köra Apple över två på varandra följande kvartal.

Men Huaweis position förblir känslig, eftersom företaget använder amerikansk teknik, inklusive Googles Android-operativsystem för sina smartphones. Därför, i händelse av problem med amerikanska företag, skulle Huawei redan ha en plan B. Detta är enligt BGR vad chefen för den mobila avdelningen för det kinesiska företaget, Richard Yu, avslöjar i en intervju. med tyska medier Bård.av.

Huawei skulle vara redo att klara sig utan Android, men föredrar amerikanska företagens ekosystem

I den här intervjun skulle Yu ha förklarat att Huawei har valt att arbeta med amerikanska företag som Microsoft och Google. Och naturligtvis använder hans smartphones Android OS.

Men vid behov kunde Huawei byta till ett eget operativsystem och ekosystem om tillverkaren berövades Android-operativsystemet.

Richard Yus intervju med de tyska medierna Die Bård publiceras i ett visst sammanhang. Faktum är att Tyskland planerar att uppmana Huawei att utveckla sitt 5G-nätverk. Något som Washington inte tyckte om.

Citerat i en AFP-artikel sa den amerikanska ambassaden enligt uppgift: ”Om opålitliga aktörer befinner sig i en allierad nätverk kan detta väcka frågor i framtiden angående integriteten och konfidentialiteten för känslig kommunikation mellan ett sådant land och dess allierade. Detta kan utgöra ett hot mot bra samarbete och viss informationsdelning i framtiden. ”

Under denna intervju talade Huawei-ledaren också om vikbara smartphones och möjligheten att sänka priserna på denna typ av enhet till mindre än 1000 euro när kostnaderna sjunker.

(Källor: 1/2/3)