Presse-citron

Smartphones för 2 år sedan Så här kan Samsung avsluta hacket Samsung kanske redan har lösningen att erbjuda en ramlös, hackfri skärm på sin nästa avancerade smartphone.

Galaxy S9 till bästa pris Baspris: 859 €

Se fler erbjudanden

Den kantlösa skärmen är en av de aktuella trenderna på mobilmarknaden. Men med tanke på att det är viktigt att placera vissa element (som kameran för selfies) på framsidan, har de flesta tillverkare antagit iPhone X-stilskåran på sina modeller.

Samsung har dock inte följt denna trend. Och det kan vara så att den koreanska tillverkaren har en annan lösning att erbjuda.

I grund och botten, istället för att sätta ett hack för att placera den främre kameran, högtalaren och andra främre element, kunde Samsung integrera dessa på skärmen.

Det är åtminstone det som föreslås av ny information som delas av vår kollega Android Authority.

Enligt den här webbplatsen som specialiserat sig på information om Android-operativsystemet skulle Samsung nyligen ha utnyttjat sitt OLED Forum-evenemang för att presentera en ny teknik som eliminerar behovet av hack på gränslösa skärmar.

Tekniken i fråga skulle göra det möjligt för Samsung att integrera haptisk feedback, en fingeravtrycksscanner samt de olika sensorerna på AMOLED-skärmen på en telefon. Skärmen tillåter också att ljud överförs. Och tack vare allt detta skulle det inte längre vara nödvändigt att ha ett skår på framsidan.

En ny design för Galaxy S10?

Samsungs senaste avancerade smartphones har alla ganska liknande skärmar. Medan de flesta tillverkare har antagit hacket, är Samsung fast besluten att inte följa den trend som Apple har populariserat med sin iPhone X.

Ändå kan tillverkaren sticka ut 2019 genom att erbjuda en ramlös, hackfri skärm på Galaxy S10, som släpps normalt i början av nästa år.

I vilket fall som helst kommer dessa rykten om en ramlös, hackfri Samsung-skärm när företaget nyligen har kritiserat Google på Twitter nyligen. Som många andra tillverkare har Mountain View-företaget antagit iPhone X-hacket på sin Pixel 3 XL. Och det gläder Samsung inte alls …