Presse-citron

Smartphones För 2 år sedan skulle Google fungera i mörkt läge för Android Q Efter appar skulle hela Android-operativsystemet växla till mörkt läge.

Fler och fler applikationer erbjuder ett mörkt läge. Förutom att tillåta användare av dessa appar mindre ögonbelastning (särskilt på natten), kan mörkt läge också förlänga batteriets livslängd för vissa smartphones, eftersom visning av en mörk färg istället för en ljus färg kan energiförbrukning.

Och för närvarande erbjuder Google redan mörkt läge på några av sina appar. För andra är denna funktion under utveckling.

Men samtidigt arbetar Mountain View-företaget enligt uppgift också med ett mörkt läge som kommer att erbjudas på operativsystemsnivå, en funktion som skulle likna Windows 10 och MacOS för datorer.

Android Q: ett mörkt läge för nästa version av operativsystemet

Medan många modeller som släpptes 2018 ännu inte har fått en uppdatering av Android Pie, börjar vi redan prata om Android Q.

Enligt en artikel från Android Police skulle en Google-anställd nästan ha bekräftat ankomsten av mörkt läge på Android Q, i en bugspårare av Chromium-projektet.

“Mörkt läge är en godkänd funktion av Q […] Q-teamet vill se till att alla förinstallerade appar stöder mörkt läge naturligt. För att mörkt läge ska kunna användas framgångsrikt behöver vi alla UI-element vara helt mörka före november 2019, ”läste inlägget.

I grund och botten skulle det vara en medlem av Android Q-teamet och ber dem som utvecklar Chromium att få Google Chrome att stödja Android Q: s mörka läge innan den nya versionen släpps. Android.

Naturligtvis krävs för tillfället fortfarande en pincett. Efter att detta inlägg (som går tillbaka till oktober) delades av några webbplatser gjorde Google enligt uppgift det privat, vilket innebär att inlägget bara är synligt vid tidpunkten för detta inlägg. för Google-anställda.

Som en påminnelse kommer efterföljaren till Android Pie inte att släppas förrän i slutet av året. Å andra sidan kommer en Android Q-beta säkert att finnas tillgänglig inom några månader.

(Källa)