Presse-citron

Smartphones För 2 år sedan Xperia 10 och 10 Plus: Sonys 21: 9-skärm på mellanklass-enheter Liksom Xperia 1 har Xperia 10 och Xperia 10 Plus också långa skärmar med ett bildförhållande på 21: 9.

På den mobila världskongressen i Barcelona sticker Sony ut. Medan de flesta nya smartphones antar en gränslös design med ett hack, behåller varumärkets nya flaggskepp, Xperia 1, gränserna på toppen av frontplattan. Men för att sticka ut antar Sony ett förhållande 21: 9, vilket möjliggör en mycket lång skärm.

Vad är fördelarna ? Enligt Sony är detta ett förhållande som är mer troget än biografens. Och så, om du tittar på en film på en 21: 9-skärm, kommer du att se filmerna som de designades av skaparna. Men det är inte allt, för den långa skärmen ger också mer komfort vid multitasking.

I grund och botten, om Xperia 1 har ett förstklassigt specifikationsblad, är det framför allt 6,5-tums skärm, med 4K-upplösning och ett 21: 9-förhållande, som fångar ögat.

Och dessutom dra nytta av det nya förhållandet, förutom flaggskeppet, även de nya mellansmart smartphones av det japanska varumärket.

Xperia 10 och 10 Plus, det nya mellanområdet från Sony

Förutom Xperia 1 utnyttjade Sony faktiskt också Mobile World Congress för att presentera mellanklass-enheter. Och samtidigt som de har mer blygsamma tekniska ark, ärver de 21: 9-förhållandet, men med en Full HD + -upplösning.

Skärmen på Xperia 10 har en diagonal på 6 tum medan Xperia 10 Plus har en skärm på 6,5 tum (samma storlek som skärmen på Xperia 1). Och precis som Sony Xperia 1 drar båda dessa enheter nytta av gränssnittsfunktionen med flera fönster som låter dig använda två appar samtidigt på dessa widescreen-skärmar.

Under huven har vi en Qualcomm Snapdragon 630 SoC för Xperia 10 och en Snapdragon 636 för Xperia 10 Plus.

På baksidan av Xperia 10 har vi en 13 megapixelkamera med en andra 5 megapixelsensor. På Xperia 10 Plus har vi en 12 megapixelsensor med en andra 8 megapixelsensor.

I grund och botten är vi i mellanklassen. Men om du vill ha en smartphone med en 21: 9-skärm utan att bryta banken har Sony täckt dig.