Presse-citron

Smartphones för 6 månader sedan En annan anledning som skulle kunna driva Apple att fördröja lanseringen av iPhone 12 Apple sägs vara bekymrad över att efterfrågan på de första 5G-iPhonerna är låg på grund av den nuvarande situationen.

I flera månader har vi pratat om efterträdarna till iPhone 11, iPhone 11 Pro och iPhone 11 Pro Max, som media kallar iPhone 12. Det är faktiskt normalt de första 5G-smartphonesna ‘Äpple. Och för bara några veckor sedan kunde du hoppas att dessa enheter skulle vara bästsäljare, särskilt tack vare 5G.

Men när pandemin förvärras runt om i världen börjar en annan möjlighet tas upp av media: att Apple beslutar att försena lanseringen av iPhone 12. Sedan starten av COVID-19-krisen i Kina , fanns det redan farhågor om att resebegränsningar skulle kunna hindra Apples anställda från att samarbeta med sina leverantörer om utvecklingen av iPhone 12. Och förutom det, liksom andra företag, påverkas även Apple på nivån av dess leveranskedja.

Och idag tyder rykten också på att Apple också kan överväga att fördröja lanseringen av iPhone 12 på grund av minskande efterfrågan. I en artikel som publicerades för några dagar sedan indikerar det asiatiska mediet Nikkei att Apple kanske inte lanserar sina nya iPhones i september om de ser en potentiell nedgång i efterfrågan.

En källa som är bekant med saken berättade enligt uppgift till Nikkei att Apple, förutom begränsningar i försörjningskedjan, också är orolig för att den nuvarande situationen avsevärt kommer att minska efterfrågan på nya iPhones. Och eftersom Apple vill att sina första 5G-iPhones ska lyckas, skulle det därför övervägas att försena lanseringen.

Ogynnsamma förhållanden?

De asiatiska medierna specificerar ändå i sin artikel att om Apple noga följer utvecklingen av situationen i Europa och USA har inget beslut ännu fattats. Och lanseringen i september är därför inte utesluten.

Dessutom bör man komma ihåg att eftersom denna information inte kommer från officiella källor, bör den för närvarande övervägas med extrem försiktighet.

Det bör också noteras att Bloomberg nyligen för sin del publicerade en artikel om hur Apple fungerar, medan Kalifornien redan har beställt en låsning. Enligt denna artikel skulle ingenjörer från Cupertino-företaget få ta prototyper hem, så att de kan fortsätta att utveckla framtida produkter. Förutom de nya iPhonerna arbetar Apple enligt uppgift också med en ny HomePod, Apple TV, MacBook Pro, billigare iPads (än iPad Pro), en ny Apple Watch och en iMac.