Presse-citron

Smartphones För ett år sedan Nokia-annonsvideo ingen förstår I en annonsvideo som publiceras på Instagram visar Nokia en funktion på sin senaste smartphone. Problem: det verkar aktiveras trots sunt förnuft.

Vad ville Nokia visa (och demonstrera) i sin senaste Instagram-video? Många observatörer undrar fortfarande. Detta är problemet med videor som publiceras på sociala nätverk: de blir ibland virala, men inte av de skäl som märket hoppas på.

Av någon oförklarlig anledning tyckte Nokia att det skulle vara en bra idé att lägga upp en annons i form av en kort video för att publicera den adaptiva ljusstyrkan på telefonens skärm, vilket redan är fantastiskt med tanke på detta har varit vanligt för de flesta smartphones i många år.

Automatisk ljusstyrka som fungerar bakåt

Men det verkar som om den finska tillverkaren har blandat penslarna lite i redigeringen av den här videon. Eftersom, som du kan se i videon, publicerad på Nokia Mobile MENA Instagram-konto, tillägnad kunder i Mellanöstern och Nordafrika, ökar telefonens ljusstyrka i svagt ljus och minskar när nattduksbordet är på. , vilket är precis motsatsen till vad vi är vana att veta: i allmänhet på en smartphone (eller en surfplatta) indexeras skärmens ljusstyrka till den externa ljusstyrkan: ju ljusare den är, desto mer skärmen blir ljus för att förbli läsbar, medan dess belysning dämpar om den är mörk, för att inte blända men också spara batterier.

Eller Nokia har uppfunnit en revolutionerande ny funktion för att hantera skärmens ljusstyrka på sina smartphones och ingen har förstått hur den fungerar, vilket dock verkar mycket osannolikt.

Hur som helst är det fantastiskt att marknadsföra ett så vanligt och vardagligt inslag från ett sådant varumärke.