Presse-citron

Smartphones För ett år sedan Om Apple förbjöds i Kina skulle gruppen förlora 30% av sina vinster Om Kina förbjuder Apple som vedergällning för Huawei-skandalen skulle detta leda till att företaget Cupertino tappar 29% av sina vinster.

De dåliga nyheterna följer för den kinesiska Huawei som, efter tillkännagivandet av amerikanska sanktioner, förlorar flera viktiga partners i mobilen, som Google för Android-licensen, Microsoft för försäljning av surfplattor eller ARM för design av marker för smartphones. För tillfället vet vi inte hur Huawei kommer att hantera denna situation, eller vilka konsekvenser det dekret som Donald Trump undertecknade om den kinesiska tillverkaren kommer att bli.

Medan Huaweis problem i USA gör rubriker runt om i världen, organiserar kineserna sig för att ge amerikanerna ett starkt svar: fler och fler internetanvändare efterlyser en bojkott av Apple, rivalen. från Huawei, som är starkt beroende av den kinesiska marknaden.

Högteknologisk, gisslan till handelskriget?

För närvarande finns det ingen anledning att tro att Kina skulle kunna göra mot Apple vad USA gör mot Huawei. Men enligt en analytiker från den prestigefyllda investeringsbanken Goldman Sachs skulle ett sådant svar förlora Cupertino-företaget en betydande del av vinsten.

Enligt våra kollegor från Business Insider, är det Rod Hall, analytiker i bankföretaget, som skulle ha gjort uppskattningen: “Investerare frågade oss om Apples finansiella exponering mot Kina, med tanke på möjligheten att förbjuda Apple-produkter där, som vedergällning för amerikanska licenskrav för Huawei meddelade förra fredagen.”, skulle han ha skrivit i en anteckning som kommunicerats till sina kunder.

Enligt Rod Hall skulle ett förbud mot Apple-produkter i Kina förlora inte mindre än 29% av företagets vinster: Cupertino-företaget skulle förlora mer än 15 miljarder dollar i nettoresultat per år. Om Kina endast skulle representera 17% av giganten Apple skulle marknaden vara mycket lukrativ för företaget med mycket högre marginaler än någon annanstans i världen – i storleksordningen 45%.

iPhone XS till bästa pris Baspris: 1159 €

Se fler erbjudanden