Presse-citron

Smartphones1 år sedan Redmi 8: en enorm batteritid för mindre än 150 € Marknaden för billiga nybörjarsmartphones hade bättre se upp: Xiaomis Redmi-dotterbolag har precis lyft slöjan på .. .

Det är det, Redmi har precis presenterat sin nybörjarmodell, som gör att den kan markera sin närvaro i segmentet, redan i konkurrens med Honor, Samsung och Wiko. Efter att ha blivit ett varumärke i sig själv sedan januari integrerades Redmi ursprungligen i Xiaomi-serien. Nu är de två separata för att låta Redmi fokusera på nybörjarsegmentet, när Xiaomi nu vill sikta högre.

För bara två veckor sedan släppte Redmi Note 8 Pro marknaden och priset var redan mycket konkurrenskraftigt. Idag är det den klassiska Redmi 8, till vilken det kinesiska företaget just har lyft slöjan. Vi vet redan flera uppgifter om dess tekniska ark och priser.

Redmi 8: officiell information på det tekniska bladet

Vi får en rundtur i produkten, de enda logotyperna på enheten handlar om Redmi. Xiaomi tas nu bort från produkten och den läser bra. Skilsmässan mellan de två namnen har ägt rum och Redmi är nu specialiserat på nybörjarsegmentet.

Redmi 8

© Redmi

Men det är uppenbart att Redmi verkar förlita sig på Xiaomis utrustning och kunskap: för sitt pris är begåvningen långt ifrån glömd. Börjar med en 5.000 mAh-ackumulator, som vi redan hade observerat och applåderade på Redmi Note 8 Pro, en av dess stora bröder.

Det måste sägas att Redmi förlitar sig starkt på den senare, medan han lämnar viss utrustning för att förklara priserna. Således, istället för en fyrdubbel fotomodul, kommer Redmi 8 bara att erbjuda en dubbel sensor. På programmet finns en 12 MP huvudlins och en 2 MP backup-sensor som är användbara för porträtt. Pekskärmen är också mindre i storlek, mätt till 6,22 tum istället för 6,53 tum. Men det senare förblir detsamma gränslös, tack vare ett tunt vattendroppskår placerat i mitten av skärmens övre del.

På prestationssidan skiljer sig Redmi 8 från sin storebror “Pro” med sin processor. Här har Redmi inte beslutat att välja spelprocessorn från MediaTek, till vilken ett partnerskap har undertecknats för lanseringen av Redmi Note 8 Pro. Nybörjarsmartphonen körs med Snapdragon 439 och kopplar sitt hjärta med ett RAM-minne tillgängligt i 3 eller 4 GB RAM-minne.

Detta val när det gäller RAM kommer att påverka lagring av telefonen. Redmi erbjuder faktiskt sin nya Redmi 8 i 32 eller 64 GB-versionen.En begåvning klart på höjden, medan en av dess huvudkonkurrenter, Samsung Galaxy A10, fortfarande är begränsad till endast 2 GB RAM och 32 GB intern lagring.

Med tanke på priset, borde du inte välja Not 8 Pro?

För närvarande är Frankrike ännu inte en av de prioriterade marknaderna för Redmi, även om dess marknadsföring kommer mycket snabbt. För tillfället är det nödvändigt att förlita sig på indiska priser för att uppskatta den nya Redmi 8 till cirka 150 euro i Frankrike.

Ett attraktivt pris som fortfarande lämnar en hel del obeslutsamhet. Faktum är att Redmi Note 8 Pro till ett pris av 249 euro inte är mycket långt och vi tänker redan på de få utrustningar som finns tillgängliga i tillägg som prisökningen tillför. Smarttelefonen är verkligen utrustad med fyra sensorer för fotodelen, samt en processor som borde vara klart tillräcklig för de flesta vardagliga uppgifter samt för att kunna spela spel. Tänk på det om du är intresserad av Redmi 8-erbjudandet.

Xiaomi Redmi Note 8 Pro till bästa pris Baspris: 249 €

Se fler erbjudanden