Presse-citron

Smartphones1 år sedanSamsung förbereder sig för att återvända flip-telefoner Den koreanska jätten arbetar redan på den andra versionen av sin Galaxy Fold, för att göra det verkar det som om det är inspirerat av den eviga flip-telefonen.

Det nämndes nyligen, redan innan marknadsföringen av sin första hopfällbara smartphone, funderar Samsung redan på Galaxy Fold 2. Medan Galaxy Fold bör lanseras under de följande dagarna avslöjar Bloomberg att det koreanska företaget för närvarande arbetar på en kapabel smartphone. att dra tillbaka i form av en fyrkant, i höjdriktningen.

Enligt källor nära projektet försöker Samsung göra sin nästa Galaxy Fold mer tillgänglig och särskilt tunnare. Lanseringen av denna andra version beror uppenbarligen på nedfallet med avseende på Galaxy Fold. Samsung skulle samarbeta med den amerikanska designern Thom Browne för den här nästa vikbara smarttelefonen. Som ett resultat försöker den asiatiska tillverkaren nå en bredare publik genom att intressera sig för mode, lyx och speciellt genom att erbjuda tekniska specifikationer av hög kvalitet.

Returventilen?

För purister kan den här nya Galaxy Fold få tillbaka minnen från flip-telefoner, uppenbarligen återbesökta. Efter Bloombergs skrifter har varken Samsung eller Thom Browne beslutat att kommentera någonting.

Enligt denna källa nära utvecklingen av nästa Galaxy Fold borde den ha en selfie-kamera som liknar den som hittades på Galaxy Note 10 som nyligen släpptes. Linserna bör anpassas till vikta och vikta läge. Ben Wood, analytiker på CCS Insight frågar: “Jag är intresserad av att se om en tillverkare kan komma med en clamshell-design som tar en smarttelefons nuvarande fotavtryck och låter dig vika den i mitten som en plånbok på samma sätt som gamla mobiltelefoner som Motorola. Razr ”. Han tillägger att detta säkert är vad användare förväntar sig mest!

Allt är dock inte så rosigt när det gäller den vikbara smarttelefonmarknaden. Precis som Samsung, som var tvungen att skjuta upp lanseringen av Galaxy Fold, var Huawei och dess Mate X tvungna att göra detsamma. När det gäller Royole, som var raseri vid den senaste CES genom att lansera den första fällbara smarttelefonen före alla andra, har den negativa återkopplingen påverkat marknadsföringen av den senare. Andra spelare har beslutat att vara försiktiga, som Xiaomi och Oppo som föredrar att stanna kvar i retningen.

När de första misstagen har gjorts bör detta nya segment växa avsevärt. I vilket fall som helst, med tanke på försäljningsfallet från Samsung, räknar det koreanska företaget med att dessa nya typer av smartphones tar fart igen.