Presse-citron

Smartphones10 månader sedan Allt du behöver veta om OPPO Reno 3 och Reno 3 Pro I Kina presenterar OPPO Reno 3 och Reno 3 Pro. Varumärket överger sin ikoniska vinge, men antar 5G på sina nya smartphones …

I Kina har den kinesiska tillverkaren OPPO just lyft slöjan för efterföljarna till OPPO Reno 2-smartphones: OPPO Reno 3 och OPPO Reno 3 Pro, två 5G-smartphones som är placerade i mellanområdet, men som erbjuder en design och några premiumfunktioner.

Det första som är uppenbart är det faktum att OPPO med dessa nya enheter överger hajfenan som ännu var symbolisk för sitt Reno-varumärke.

På Reno 2 tillät denna enhet OPPO att erbjuda gränslösa smartphones utan hack.

På OPPO Reno 3 väljer varumärket en mer klassisk design med ett skår i form av en droppe vatten. När det gäller proversionen har den här ett hål borrat på skärmen för den främre kameran, som Samsungs Galaxy Note 10.

OPPO Reno 3 Pro

OPPO Reno 3 Pro verkar vara ett bra alternativ till de avancerade och mycket dyra smartphones som erbjuds av det kinesiska varumärkets konkurrenter.

Enhetens FHD + OLED-skärm är 6,5 tum diagonalt och har en uppdateringsfrekvens på 90Hz, som OnePlus 7T Pro.

Under huven har vi ett Snapdragon 765 G SoC och ett 4025 mAh batteri kompatibelt med VOOC 4.0 30W snabb laddning. Enligt våra kollegor på Android Authority kan batteriet laddas till 100% på 56 minuter.

På baksidan av OPPO Reno 3 Pro har vi en 48-megapixel huvudkamera åtföljd av en 8-megapixel ultra-vidvinkel, en 13-megapixel teleobjektiv och en 2-megapixel monokrom sensor.

På framsidan finns en 32 megapixel främre kamera.

I Kina kostar versionen med 8 GB RAM och 128 GB lagring motsvarande 515 euro. Versionen med 12 GB och 256 GB kostar motsvarande 579 euro.

OPPO Reno 3

OPPO Reno 3

© OPPO

OPPO Reno 3, billigare än Pro-versionen, har ett ganska liknande specifikationsblad. Huvudskillnaden, förutom designen av den främre kameran, är att OPPO Reno 3 har en Mediatek Dimensity 1000L SoC.

Med en diagonal på 6,4 tum är skärmen också mindre, men det är en FHD + OLED.

På baksidan finns också 4 kameror, inklusive en 64-megapixels huvudsensor.

I Kina kostar versionen med 8 GB RAM och 128 GB lagring motsvarande 437 euro medan den med 12 GB RAM och 128 GB lagring motsvarar 476 euro.

För närvarande är det inte känt när dessa smartphones kommer att finnas tillgängliga i Europa.