Presse-citron

Smartphones11 månader sedan Det är nu möjligt att tjäna 1,5 miljoner dollar genom att hacka en Pixel-smartphone För att bättre säkra Pixel-smartphones lanserar Google ett nytt pris på upp till 1,5 miljoner dollar för dem som lyckas hacka Titan-chipet. ..

Liksom andra internetjättar och ny teknik erbjuder Google ett “bug bounty” -program som ger belöningar till dem som upptäcker brister i dess system. Och den här veckan höjer Mountain View-företaget den maximala belöningen som en hackare kan få till 1,5 miljoner dollar.

Uppenbarligen kommer Google inte att erbjuda denna summa för att upptäcka något fel.

I ett blogginlägg anges det att företaget kommer att kunna erbjuda 1 miljon dollar “för en fullständig kedjeutnyttjande med ihållande fjärrkodkörning som äventyrar Titan M-säkra element på Pixel-enheter.”

“Dessutom kommer vi att lansera ett specifikt program som erbjuder en 50% bonus för prestationer som finns i Android-specifika utvecklare av förhandsgranskning av utvecklare, vilket innebär att vårt topppris nu är 1,5 miljoner dollar”, tillägger firman.

Ett högre bud

Om $ 1,5 miljoner inte representerar mycket för Google, bör det noteras att det är en enorm summa jämfört med vad forskare generellt tjänar som kommunicerar brister till Mountain View-företaget. Och det bör uppmuntra fler människor att rapportera de sårbarheter de upptäcker, snarare än att utnyttja dem.

För närvarande har den största utmärkelsen som Google har delat ut under detta program tilldelats Guang Gong från Alpha Lab, Qihoo 360 Technology Co. Ltd. Gong sa att en “kedja av fjärrkodsutnyttjande rapporterade på Pixel 3 i en-klick-enhet”, vilket gav forskaren $ 201 337 (en del som bidrog av Android-säkerhet och en annan som betalas separat av Google Chrome).

Annars har Google under de senaste 12 månaderna betalat mer än 1,5 miljoner dollar till forskare som upptäckte brister i dess system.