Presse-citron

Smartphones11 månader sedanEfter den katastrofala lanseringen av iOS 13 har Apple reviderat sina testförfaranden.Det är ingen hemlighet: iOS 13 ger många nya funktioner, men innehåller också många buggar. För utvecklingen av iOS 14 skulle Apple ha tagit …

När det gäller nya funktioner har iOS 13 bortskämda iPhone-användare med nya funktioner som mörkt läge, djup fusion eller till och med nya emojis. Men tyvärr fick den här versionen av operativsystemet också mycket kritik på grund av de fel som Apple inte fixade innan de släppte den här.

För några dagar sedan släppte Apple ännu en patch för sitt mobila operativsystem, särskilt för att rätta till ett fel som kan påverka hanteringen av multitasking.

Apple skulle ha reviderat hur det fungerar för att undvika att göra samma misstag på iOS 14

Den goda nyheten är att Apple redan har korrigerat hur det fungerar som en förberedelse inför lanseringen av iOS 14 2020.

Enligt Bloomberg skulle Craig Federighi, chefen för programvara på Apple, nyligen ha sammanfört utvecklarna av Cupertino-företaget för att presentera denna nya strategi.

Amerikanska mediekällor har enligt uppgift angett att Apple planerar att granska hur det testar nya versioner av iOS internt.

I grund och botten kommer oavslutade funktioner eller de som fortfarande sannolikt kommer att ha fel att inaktiveras som standard och Apples anställda måste använda “flaggor” för att aktivera dessa. På detta sätt blir det lättare att identifiera vilka effekter dessa funktioner kan ha på operativsystemets allmänna funktion.

Detta nya sätt att testa iOS bör tillämpas under utvecklingen av iOS 14. Och om detta påminner dig om någonting kan det bero på att metoden som nämns av Bloomberg verkar ganska lik den som Google testar nya saker på Google Chrome. I webbläsaren är vissa funktioner under utveckling inte aktiverade som standard utan måste låses upp med hjälp av “Flaggor”.

Men naturligtvis, för närvarande är denna information fortfarande att ta hand om, med tanke på att den kommer från inofficiella källor. Apple kan dela med sig av information om de korrigerande åtgärder de kommer att vidta vid sin årliga utvecklarmassa (WWDC) i mitten av 2020.