Presse-citron

Smartphones2 år sedan Den andra betaversionen av Android Q formaliserar Messenger-meddelandebubblorna Tack vare ett nytt Android Q API kommer applikationer att kunna använda bubblor som liknar Facebook Messenger för att skicka meddelanden (och underlätta tillgång…

Som varje år testar Google den nya versionen av Android i beta innan den distribueras på allmänheten. Den första betaversionen av Android Q släpptes för några veckor sedan och den innehöll en dold funktion som gjorde det möjligt att ha meddelandebubblor som liknar Messenger i andra applikationer.

Med den andra betaversionen av Android Q, som nyligen släpptes av Google, är denna nya mekanism för hantering av aviseringar och för multitasking officiell.

Det fungerar precis som Facebook Messenger-bubblor. Du kan flytta de flytande bubblorna runt skärmen, och om du trycker på någon av dem kommer du att kunna använda funktionerna i appen som skickade meddelandet utan att öppna det och utan att avsluta. applikationen du använde.

Bubblor på Android Q

Android Q-bubblor blir tydligare

Så här beskriver Google den här funktionen: “Bubblor är en ny funktion i Android Q. Med bubblor kan användare enkelt multitaska var som helst på sin enhet. Bubblorna är integrerade i anmälningssystemet. De flyter över innehållet i andra appar och följer användaren var som helst. Bubblor kan utökas för att avslöja applikationsfunktionalitet och information och kan kollapsas när de inte används. ”

Tack vare webbplatsen som är dedikerad till Android-beta, lär vi oss också att när smarttelefonen är låst fungerar bubblorna som vanliga meddelanden. Dessutom har Google utformat en mekanism som gör det möjligt för användaren att välja vilka applikationer som ska kunna använda den här funktionen. När ett program skickar sin första meddelandebubbla kommer en dialogruta att fråga användaren om tillstånd. Den här har valet mellan att blockera alla bubblor i denna applikation eller att auktorisera.

För att kunna använda detta nya anmälningssystem måste utvecklare använda ett nytt API som heter “Bubble API”.

För att testa beta av Android Q på en kompatibel smartphone finns en guide också här.