Presse-citron

Smartphones2 år sedanAndroid Q beta är tillgänglig för alla Google Pixel-smartphonesGoogle har precis släppt den första betaversionen av Android Q. Detta kan installeras på Pixel-smartphones (även de som släpptes 2016).

Du kan nu börja testa Android Q. Även om nästa version av Android inte kommer att vara officiellt ute på flera månader, börjar Google testa den här idag (vilket har blivit något av en tradition).

Den första betaversionen av Android Q är tillgänglig på alla Google Pixel-smartphones, inklusive första Pixel och Pixel XL släpptes 2016 (dessa smartphones skulle ha inkluderats i betaprogrammet på begäran av många användare). Normalt, som förra året, bör andra modeller som tillverkats av andra företag läggas till i listan senare.

Man bör dock komma ihåg att detta fortfarande är en instabil beta, långt ifrån representerar den slutliga produkten.

Google satsar på integritet

Med denna första beta av Android Q framhäver Google särskilt förbättringarna när det gäller sekretessskydd. Bygga på insatser som Google Play Skydda och utföra behörigheter, Android Q ger ett antal ytterligare säkerhets- och sekretessfunktioner till användarna, samt förbättringar för hopfällbara enheter, nya API: er för anslutning, nya multimedia-codec och nya funktioner för kameran, tillägg NNAPI, Vulkan 1.1, snabbare start av applikationer och mer ”, skriver Google.

Normalt kommer andra nyheter att presenteras senare. Men för tillfället handlar en av de mest intressanta funktionerna om att dela geolokalisering med applikationer. På Android Q, när en applikation begär din geolokalisering, har du tre val: dela dessa data, dela inte eller bara dela när applikationen används. Med det här tredje alternativet kan du fortsätta använda en app som använder din GPS, samtidigt som du begränsar den data den kan samla in.

Android Q

Google säger att Android Q också kommer att ge användarna mer kontroll över hur appar får åtkomst till filer på smarttelefonen. Och det kommer att begränsa åtkomsten till data som kan hjälpa till att identifiera enheten, som IMEI.

(Källa)