Presse-citron

Smartphones2 år sedaniPhone-ägare har två veckor på sig att byta batteri för 29 euro Fram till den 31 december kan användare av vissa iPhones fortfarande byta batteri för 29 euro, en kampanj som inte längre kommer att gälla 2019.

I början av 2018 fattade Apple beslutet att sänka priset på att byta ut batterierna på vissa iPhones efter en kontrovers där företaget blev fast. Det slutar dock den 31 december 2018. Efter detta datum kommer priset att sjunka från 29 euro till 49 euro för de berörda smartphonesna. Var dock försiktig, inte alla iPhones från Apple-märket påverkas.

IPhone 6 och senare modeller påverkas (exklusive iPhone XS, XS Max och XR)

Faktum är att iPhone som sträcker sig från SE och 6 till 8 Plus påverkas av denna kampanj till 29 euro, liksom iPhone X. Att byta ut batteriet till den senare kommer dock att kosta 69 euro från januari, mot 49 euro för ovan nämnda modeller.

Med tanke på att iPhone XS, XS Max och XR släpptes efter tillkännagivandet av den exceptionella kampanjen, ändrade deras batterikostnader och kostar 69 euro. För alla andra modeller måste du spendera summan på 89 euro.

Kontroversen om iPhone-batterier började i slutet av 2017. Under december månad avslöjade en artikel att Apple skulle begränsa prestandan hos gamla modeller av sina telefoner. För grundaren av Geekbench-webbplatsen var länken mellan prestanda för ett varumärkes smartphone, uppdateringar och batteriets ålder definitivt. Apple medgav därför snabbt att det effektivt begränsade sina gamla iPhones prestanda, men att skydda batterierna så att de håller längre. Trots allt hindrade detta inte företaget från att anklagas för planerad inkurans, så att det fick flera klagomål från Frankrike eller någon annanstans.

Under press gav Apple sig därför, vilket tyder på att man lanserade en stor kampanj för byte av iPhone-batterier. Tillkännagavs i början av januari är det just detta program som avslutas den 31 december. Som en påminnelse behöver de som drar nytta av AppleCare + inte betala för byte av batteriet.

Källa