Presse-citron

Smartphones2 år sedanMate 20 Pro vs Galaxy Note 9: jämförelse och skillnader Huawei Mate 20 Pro är svaret på 2018 års generation av Apple-, Samsung- och Google-smartphones. Det nya flaggskeppet till den kinesiska jätten imponerar på …

Design och skärm: Mate 20 Pro eller Galaxy Note 9?

När det gäller skärmen är skillnaderna minimala mellan Huawei Mate 20 Pro och Galaxy Note 9, och kvaliteten är verkligen upp till de nya flaggskeppen. I det här fallet har Mate 20 Pro en 6,39-tums OLED-skärm med en upplösning på 3120 x 1440 pixlar och ett förhållande på 19,5: 9.

När det gäller Samsung Galaxy Note 9 noterar vi en 6,4-tums skärm, även OLED (Super AMOLED Quad HD), med en upplösning på 2960 x 1440 pixlar och ett förhållande på 18,5: 9. De två skärmarna är nästan lika (och mycket imponerande), men den hos Mate 20 Pro är något bredare tack vare ett hacksystem på den övre delen av skärmen. Detta är inte fallet med Galaxy Note 9 som behåller sin rektangulära skärm – och därmed ett lägre kropp / skärmförhållande. Som du kan se i denna Mate 20 vs Mate 20 Pro-jämförelse har Mate 20 ett minimalt hack jämfört med sin storebror.

Huawei mate 20 pro

Huawei mate 20 pro

När det gäller mer allmän design är Samsung Galaxy Note 9 och Huawei Mate 20 Pro också mycket nära. I det här fallet använder båda samma material för sitt fodral: telefonens baksida är glas och fälgen är aluminium.

När det gäller färger finns Galaxy Note 9 i djupsvart, koboltblått eller orkidélila. På Huawei finns Mate 20 Pro i Frankrike i följande färger: svart, midnattblått, skymning och smaragdgrönt. När det gäller toner är vi verkligen mycket nära.

Bland de små skillnaderna som kan märkas i fallet är det främst på baksidan som vi skiljer de två smartphonesna: Mate 20 Pro har en fyrkant i mitten där de 3 fotosensorerna är grupperade tillsammans samt blixten. På Samsung presenterar Galaxy Note 9 horisontellt de två fotosensorerna med blixt.

Samsung Galaxy Note 9

Samsung Galaxy Note 9

När det gäller vikt väger Galaxy Note 9 201 gram mot 189 gram för Mate 20 Pro. Måtten på de två telefonerna i denna jämförelse är också mycket lika: 160,5 x 74,8 x 8,6 mm för Galaxy Note 9 jämfört med 157,8 x 72,3 x 8,6 mm för Mate 20 Pro. Observera att dessa fortfarande är smartphones i stort format som konkurrerar mer med iPhone XS Max och Pixel 3 XL. Du kan se vår jämförelse mellan Galaxy Note 9 och iPhone XS Max här.

Slutligen är båda IP68-certifierade. De kan därför sänkas under vatten upp till 1,5 meter i 30 minuter och de är motståndskraftiga mot damm.

Jämförelse av tekniska egenskaper

Prestanda: Kirin 980 vs Exynos 9810

Låt oss nu komma i denna jämförelse mellan Mate 20 Pro och Galaxy Note 9 med de tekniska egenskaperna hos de två smartphones. När det gäller prestanda ligger Huawei lite före sin rival: Mate 20 Pro är utrustad med det nya Kirin 980-chipet som skulle vara 20% snabbare och 40% mindre energikrävande än den tidigare versionen.

Kirin 980-chipprestanda

Kirin 980-chipprestanda

Observera också 6 GB RAM och 128 GB lagring för Mate 20 Pro. Tillverkaren har också infört ett nano-SD-kort som kan lägga till 256 GB extra lagringsutrymme.

Galaxy Note 9 litar fortfarande på Qualcomm och Snapdragon 845-chip för sin SoC (graverad i 10 nm), utom i Europa där vi hittar Exynos 9810 Octa-chip (graverat i 7 nm). Den här kommer med 6 GB RAM-minne för modellen med 128 GB lagringsutrymme och 8 GB RAM-minne för modellen med 512 GB lagringsutrymme. Samsung erbjuder att lägga till 512 GB extra lagringsutrymme (eller totalt 1 TB) med ett micro-SD-kort.

När det gäller Huawei som med Samsung blir det svårt för en typisk användare att märka skillnaden i prestanda: båda är extremt kraftfulla, allt är nästan omedelbart.

Batteri och laddning

När det gäller batteriet erbjuder Mate 20 Pro ett batteri på 4200 mAh, mot 4000 mAh för modellen från Samsung. Historiskt sett har Huawei alltid överträffat Samsung på batteriström, och skillnaden bör fortfarande märkas med dessa två smartphones.

Slutligen gäller den sista punkten i denna del laddning: oavsett om det är Mate 20 Pro eller Galaxy Note 9, båda har ett trådlöst laddningssystem utöver den klassiska trådbundna laddningen. Det finns fortfarande en viktig skillnad mellan de två: Galaxy Note 9 laddas trådlöst med den klassiska Quick Charge 2.0-tekniken, medan Mate 20 Pro har ett supersnabbt laddningsläge. Det kan således ladda 70% av batteriet på bara 30 minuter.

Huawei Mate 20 batterilivslängd

Mate 20 Pro superladdning

Observera också att Huawei Mate 20 Pro också kan ladda andra trådlösa enheter som är kompatibla med Qi-standarden. Det räcker att flytta telefonen närmare Mate 20 Pro för att kunna generera energiöverföringen.

programvara

Om du är lite bekant med Huawei och Samsung vet du att båda företagen förlitar sig på Android-operativsystemet för sina telefoner. Ingen av dem behåller dock den råa versionen av operativsystemet – och varje lägger till sitt eget designöverlägg (Samsung Experience och EMUI 9). Samsung väljer Android 8.1 Oreo-versionen för sin Galaxy Note 9, medan Huawei har valt Android 9.0 Pie för sin Mate 20 Pro.

Identifiering

Oavsett för Mate 20 Pro eller Galaxy Note 9, de har alla en serie olika autentiseringssystem. Vi hittar i båda ansiktsigenkänning. Medan Samsungs är 2D är Huaweis 3D (Face Unlock 3D) – och borde vara något mer tillförlitlig.

Det är också möjligt att identifiera dig med en sensor som placeras under skärmen på Mate 20 Pro och Galaxy Note 9. För de som föredrar traditionell identifiering är det alltid möjligt att ange en hemlig kod när telefonen startas. .

Stylus på Samsung

Galaxy Note 9 har en verklig fördel som inte finns på Mate 20 Pro: S Pen. Denna penna kan verka lite gammaldags för vissa, men den är verkligen väldigt användbar. Om den låter dig navigera och skriva på skärmen kan den nu också användas som fjärrkontroll tack vare Bluetooth Low Energy.

Samsung Galaxy Note 9

Galaxy Note 9 S Pen

När Galaxy Note 9 är i DeX-läge (läge som låter dig sända telefonens innehåll på en större skärm med en HDMI- eller USB-C-kabel) är pennan väldigt praktisk när du vill byta sidor, till exempel av en PowerPoint-presentation.

Kamera: Galaxy Note 9 eller Mate 20 Pro?

Ganska tydligt är Huawei och Samsung kända för sina kamerors kvalitet. Det är verkligen på Huawei som vi för närvarande hittar den bästa prestandan: Mate 20 Pro är utrustad på baksidan med en trippel sensor på 40 MPx (tele, f / 2.4), 20 MPx (ultra vidvinkel, f / 2.2) och 8 MPx (vidvinkel, f / 1.8). Ett bildstabiliseringssystem erbjuder exemplarisk fotokvalitet. På framsidan finns en 24 MPx (f / 2.0) kamera.

På Samsung utesluts vi inte eftersom koreanaren erbjuder en dubbel sensor på 2 x 12 MPx på baksidan (f / 1,5 till f / 2,4) och 8 MPx (f / 1,7 ) på framsidan för selfies. Galaxy Note 9 erbjuder fortfarande fantastiska bilder – även i mörkret.

Prisjämförelse: Mate 20 Pro eller Galaxy Note 9?

Den sista punkten att diskutera i denna Mate 20 Pro vs Galaxy Note 9-jämförelsen är viktig: det handlar om priset. De nya telefonerna Apple, Google, Samsung och Huawei är verkligen extremt kraftfulla, detta påverkar nödvändigtvis priset uppåt.

På Huawei säljs Mate 20 Pro till ett pris av 999 euro för den enskilda 128 GB-modellen. Hos Samsung kommer det att bli nödvändigt att gå längre än 1000 euro eftersom 128 GB-formatet säljs till ett pris av 1 009 euro. Sedan tar det 1 259 euro för 512 GB-modellen. Det är fortfarande billigare än sin konkurrent som är iPhone XS Max – och som säljs för 1 659 euro i 512 GB-format.

Nedan har du en prisjämförelse i realtid:

Bästa pris för Mate 20 Pro:

Huawei Mate 20 Pro till bästa pris Baspris: 999 €

Se fler erbjudanden

Bästa pris för Galaxy Note 9:

Slutsats: skillnader mellan Mate 20 Pro och Galaxy Note 9?

Huawei och Samsung har släppt två fantastiska telefoner som har stor potential. Android-entusiaster kommer förmodligen att vara mycket tveksamma mellan det ena och det andra. Dessa två smartphones är verkligen en illustration av vad som görs bäst idag på Android OS, både vad gäller prestanda och design.

Som du kan se i denna jämförelse mellan Mate 20 Pro och Galaxy Note 9 är det fortfarande den förra som vinner flest poäng – särskilt på kameran och batteriet. Huawei är känt för att erbjuda mycket bra batteritid, och dess många programuppdateringar ger ständig förbättring av användarupplevelsen.

På Samsung är priset något högre, men funktionerna är lika bra. Den stora fördelen är uppenbarligen pennan som är integrerad i telefonen. När det gäller Samsungs Bixby röstassistent är den fortfarande inte tillgänglig i Frankrike.