Presse-citron

Smartphones6 månader sedan OnePlus 8 vs OnePlus 8 Pro: jämförelse och skillnader2020 signalerar ankomsten av 5G till OnePlus på alla modeller. I april månad har varumärket just presenterat sina två nya toppsmartphones …

Det fjärde premiumtelefonvarumärket i världen har precis presenterat sina nya modeller som kommer att marknadsföras under första hälften av 2020. OnePlus 8 och OnePlus 8 Pro delar många punkter gemensamt, men strategin har återigen fått OnePlus att reservera lite utrustning i sitt flaggskepp, OnePlus 8 Pro. Om du tvekar mellan de två smartphonesna, ta reda på det här vår jämförelse mellan OnePlus 8 och OnePlus 8 Pro, för att känna till alla deras skillnader och kunna göra ett val.

Vi har kommit fram till en avgörande period för smartphone-industrin: driftsättningen av det nya 5G-nätverket. För varumärken, som började med att utrusta sina avancerade modeller, är utmaningen att integrera kraftfullare komponenter, samtidigt som vi lyckas kontrollera prisökningen. Eftersom Huawei har nedgraderats något på marknaden (det amerikanska embargot utesluter det från Googles tjänster) har en av dess konkurrenter, OnePlus, beslutat att dra nytta av den tomma stolen. Riskerar att höja priserna på nya OnePlus 8 och OnePlus 8 Pro.

Jämförelse: OnePlus 8 eller OnePlus 8 Pro?

Skillnader i deras design

Det är ett verkligt steg bakåt som OnePlus har bestämt sig för att släppa sin nya OnePlus 8 och OnePlus 8 Pro. Till skillnad från den något mer riskfyllda designen av OnePlus 7T – i synnerhet med deras cirkulära fotomodul – har OnePlus beslutat för 2020 att återställa designen av sin OnePlus 7, som släpptes för ett år sedan. Så här har OnePlus 8 och OnePlus 8 Pro övergivit detta inte särskilt diskreta baksida för ett mer klassiskt format. Vi noterar att de två smartphonesna återställer en matt behandling som gör det möjligt att inte markera fingeravtryck för lätt.

oneplus 8 designtest

OnePlus 8 © Citronpress

Tydligen i produktbilderna är de enda skillnaderna i designen i antalet fotosensorer. Men i verkligheten berör skillnaderna mellan OnePlus 8 och OnePlus 8 Pro framför allt dimensionerna för smartphones. OnePlus 8 är nästan identisk med OnePlus 7, den visas med 160,2 x 72,9 x 8,0 mm. För sin del erbjuder OnePlus 8 Pro 165,3 x 74,4 x 8,5 mm. Den är därför lite större och bredare, men också lite tjockare. OnePlus har utrustat sin standardmodell med en 6,55-tums diagonal skärm, medan Pro-modellen erbjuder en 6,78-tums skärm. Slutligen är OnePlus 8 Pro 20 gram tyngre än OnePlus 8 (180 mot 199 g).

Skärmprestanda

Låt oss ta en titt på skärmen på OnePlus 8 och OnePlus 8 Pro. Enligt värderingsorganisationen DisplayMate skulle det vara “den bästa smarttelefonskärmen på marknaden”. A + -certifieringen, som erbjuds på båda versionerna av smarttelefonen, motiveras av bearbetning av bilden med trogna färger och starka kontraster tack vare AMOLED-teknik. Flytande är också kraftfull: OnePlus 8 erbjuder en uppdateringsfrekvens på 90 Hz, och OnePlus 8 Pro går upp till 120 Hz, vilket påminner om den nya Samsung Galaxy S20 + och dess 6,7-tums skärm.

Skärmarna på OnePlus 8 och 8 Pro

Skärmarna på OnePlus 8 och 8 Pro © Presse-citron.net

Låt oss avsluta med integrationen av den främre kameran i OnePlus och OnePlus 8 Pro. Även här är jämförelsen med Samsung Galaxy S20 + stark, för OnePlus har beslutat att sluta med sina infällbara kameror, vilket gjorde att skärmen kunde uppta hela ytan på panelen. OnePlus erbjuder sina två smartphones med ett litet stans i det övre vänstra hörnet. I slutändan upptar skärmen mer än 90% av panelens yta, vilket är en mycket bra punkt. Varumärket har inte valt att integrera skärmar med böjda sidokanter, men det finns fortfarande en liten avrundning på båda enheterna.

Slutligen en IP68-certifiering

Inför sina konkurrenter har OnePlus alltid varit bakom vattenresistensen. För detta år 2020 har varumärket gjort ett försök genom att certifiera sin smartphone i IP68 (vattentålighet i 30 minuter, för nedsänkning på 1 meters djup), men för den europeiska marknaden är endast Pro-versionen. utrustad. Vi föreställer oss också att detta bara är ett ekonomiskt problem eftersom standard OnePlus 8 är väl certifierad på den amerikanska marknaden där lagstiftningen kräver det.

Jämförelse av tekniska egenskaper

Snapdragon 865-processor

Låt oss fortsätta vår OnePlus 8 jämfört med OnePlus 8 Pro jämförelse med tekniska egenskaper, och den första punkten att notera är att de två smartphones delar samma processor. Ankomsten av Qualcomms nya chip i enheter är inte förvånande, eftersom OnePlus har valt i år 2020 att konvertera OnePlus 8 och OnePlus 8 Pro till 5G-kompatibilitet. Den nya Snapdragon 865 SoC ersätter alltså de gamla 855+ chips som fanns på OnePlus 7T och OnePlus 7T Pro som släpptes i september 2019.

Konfigurationerna av smartphones skiljer inte mellan deras RAM och intern lagring. OnePlus 8 och OnePlus 8 Pro erbjuds i 8 eller 12 GB RAM och 128 eller 256 GB UFS 3.0-minne. För att möta konkurrens på marknaden, där Samsung, Apple och Huawei tävlar om försäljning, förklarar OnePlus att dess två smartphones återställer WiFi 6-anslutning, vilket är upp till 2,7 gånger snabbare än WiFi 5-anslutning. finns på de flesta nuvarande smartphones.

På den rena prestandadelen kommer du att förstå att de två produkterna från OnePlus inte skiljer sig mycket åt. OnePlus vill placera sin OnePlus 8 lika mycket som sin OnePlus 8 Pro mot konkurrensen mellan avancerade smartphones, och tack vare de komponenter som levereras av Qualcomm erbjuder båda enheterna högsta prestanda. Skillnaderna mellan OnePlus 8 och OnePlus 8 Pro uppstår inte i denna punkt.

OnePlus 8 Pro 2020

Skärmen på OnePlus 8 Pro © OnePlus

Batteri och autonomi

Vår jämförelse mellan OnePlus 8 och OnePlus 8 Pro intresserar sig genom att införa autonomidelen. Uppenbarligen har OnePlus upprepat sitt arbete och erbjuder fortfarande stora ackumulatorer för att hålla mer än en dag med sin smartphone även om vi använder den regelbundet. Men OnePlus 8 skiljer sig från OnePlus 8 Pro: dess batteri är på 4,300 mAh, medan det för OnePlus 8 pro är på 4,510 mAh. Skillnaden gör att den dyrare modellen kan täcka den högre förbrukningen av sin 6,78-tums skärm och dess uppdateringsfrekvens på 120 Hz.

OnePlus utnyttjar 2020 för att lyfta fram sin OnePlus 8 Pro med en funktion som aldrig tidigare sett i sortimentet. Faktum är att smarttelefonen nu är kompatibel med trådlös laddning och ett nytt tillbehör som möjliggör 30 W-laddning kommer att marknadsföras. OnePlus 8 tas bort från tekniken och måste vara nöjd med den ultrasnabba laddningen av 30 W-kabeln som levereras med smarttelefonen. I vårt OnePlus 8-test kunde vi mäta en varaktighet mellan 16 och 25 minuter för en laddning på 1 till 50%.

Kamerajämförelse

OnePlus 8 säger adjö till zoom

Hjärtat i denna OnePlus 8 jämfört med OnePlus 8 Pro-jämförelsen hittar sin källa i fotodelen. Faktum är att OnePlus har gjort ett mycket speciellt val för att skilja sina två produkter: OnePlus 8 har bytt sin zoomsensor mot en makrosensor och smarttelefonen erbjuder tre moduler istället för 4 för OnePlus 8 Pro. Om vi ​​förstår behovet av att separera de två produkterna kan valet av OnePlus svika mer än en, medan de två smartphonesna är placerade på en marknad där fotot är ett viktigt kriterium.

I detalj är sensorerna i OnePlus 8 relativt desamma som i OnePlus 7T. Vi hittar samma 16 MP främre kamera, samt tre sensorer inklusive en 48 MP huvudmodul, en 16 MP ultravidvinkelsensor och en 2 MP makrosensor (ersätter zoom).

OnePlus 8 Pro för sin del finns med fyra fotosensorer. Huvudsensorn är likartad, trots en brännvidd på 25 istället för 26 mm. Skillnaderna med den klassiska OnePlus 8 gäller 8 MP-zoom som finns (3x optisk zoom) och den ultravidvinkelsensorn som går till 48 MP istället för 16. Den fjärde sensorn, på 5 MP, är en djupgivare, som särskilt stöder enheten för stående läge.

4K i video

Med relativt identiska huvudsensorer erbjuder OnePlus 8 och OnePlus 8 Pro båda videor i 4K UHD-kvalitet och upp till 60 bilder per sekund. För fans av slow motion, de bästa slow motion-erbjudanden från enheten finns med 240 FPS-konfiguration vid 1080p. Framifrån är den främre kameran begränsad till 1080p med 30 bilder per sekund.

OnePlus 8 2020

Den kakigröna färgen på OnePlus 8 © OnePlus

OnePlus 8 vs OnePlus 8 Pro prisjämförelse

Låt oss avsluta med prissättningen av denna OnePlus 8 jämfört med OnePlus 8 Pro. I år 2020 integrerade OnePlus 5G-kompatibilitet med sina två smartphones, vilket oundvikligen påverkade priserna på enheterna. Men tiden då OnePlus förvrängde marknaden genom att dra ner priserna är förmodligen över och OnePlus 8 och OnePlus 8 Pro är positionerade till 100 och 150 € dyrare än deras ersättare.

OnePlus 8 är därför tillgänglig från 699 € i dess 8 GB RAM och 128 GB lagringskonfiguration. OnePlus 8 Pro är placerad på sin sida från 899 €. För dessa priser kommer kunderna att ha rätt till svarta versioner av smartphones. De andra färgerna är reserverade för 12 GB RAM och 256 GB lagringskonfigurationer, vars priser är respektive 799 € och 999 €.

Bästa pris för OnePlus 8:

OnePlus 8 till bästa pris Baspris: 699 €

Se fler erbjudanden

Bästa pris för OnePlus 8 Pro:

OnePlus 8 Pro till bästa pris Baspris: 899 €

Se fler erbjudanden

Slutsats: vilken smartphone ska man välja mellan OnePlus 8 och OnePlus 8 Pro?

Räcker skillnaderna mellan OnePlus 8 och OnePlus 8 Pro för att vi ska välja den dyrare versionen av det nya OnePlus-sortimentet? I denna jämförelse kunde vi se att den nya bannern från det kinesiska företaget markerade särskilt sin skillnad på fotodelen. Skärmens storlek och prestanda är också en punkt som standard OnePlus 8 släpar efter, men det skulle vara svårt att ge andra punkter för differentiering mellan smartphones. OnePlus ville uppnå två enheter med bestämd fokus på avancerad marknad och 5G-anslutning. Räcker det med de lilla extra från OnePlus 8 Pro som trådlös laddning, 120 Hz-skärmen, 3x zoomgivare och IP68-certifiering?

Det beror helt säkert på det pris du planerar att lägga i din enhet. Skärmstorleken kommer också att vara ett viktigt kriterium, medan OnePlus 8 Pro erbjuder en ännu större panel än sin konkurrent från Samsung, Galaxy S20 +. Således slutar vi med att säga att OnePlus har försökt att inte nedgradera standard OnePlus 8 på sin marknad där sökaren är vänd. Smarttelefonens prestanda och autonomi motsvarar de för OnePlus 8 Pro. Vi föreställer oss att priserna på enheterna kommer att sjunka under månaderna. I pristabellerna som är integrerade i vår artikel kommer vi att fortsätta att uppdatera dem för att i realtid erbjuda dig de bästa priserna för OnePlus 8 och OnePlus 8 Pro.