Presse-citron

Smartphones7 månader sedan Xiaomi Mi 9 test: en kraftfull och billig smartphone Xiaomi Mi 9 är en av de allra första smartphones på marknaden som erbjuder en Qualcomm Snapdragon 855 SoC. Vad är det värt dagligen? Upptäck mina intryck …

Om du vill se ett videotest av Mi 9 förberedde jag det åt dig på Lemon Juicer YouTube-kanalen. Jag lägger länken nedan åt dig. För dem som vill se min skriftliga testversion, måste du gå längre ner på den här sidan. Jag presenterar mina intryck efter flera veckors användning av den här telefonen från den kinesiska tillverkaren. Uppenbarligen en blockbuster under 2019 (och förmodligen 2020), Mi 9 har en verklig potential.

Prenumerera på kanalen

Design och hårdvara för Mi 9

Xiaomi gillar att markera sprit sedan dess ankomst till Europa, och valet av Mi 9 på teknisk nivå bekräftar detta. Det är en av de allra första modellerna som körs Snapdragon 855, och föreställningen finns till stor del. Genom att köra Antuntu samlade min modell (6 GB RAM och 64 GB lagring) en poäng på 366.484, där min Mate 20 Pro nådde 262748 poäng. Den närmaste priskonkurrenten, Honor View 20, gör liknande poäng som Mate 20 Pro, vilket är vettigt eftersom det också körs på Kirin 980 (en processor utvecklad internt av Huawei).

Kort sagt, i Mi 9-testet upptäckte jag att den här smarttelefonen helt enkelt var ett odjur. Du kan vara säker på att du har en smartphone med lång livslängd, eftersom kraften i Snapdragon 855 är uppenbar. Det är också mycket kraftfullare än Samsung Galaxy S10 + på grund av integrationen av Exynos-chipet istället för Snapdragon för europeiska modeller.

På daglig basis, ingen avmattning på denna Xiaomi Mi 9 under mitt test (förutom i vissa fall på grund av fingeravtryckssensorn under skärmen), är operativsystemet väldigt lyhörd och giriga spel som PUBG eller Fortnite körs enkelt med grafiken maximalt.

Liten brist, och jämfört med Honor View 20 kommer den grundläggande franska modellen med 64 GB lagring mot 128 GB för sin konkurrent. Xiaomi Mi 9 erbjuder inte expansion med en microSDå andra sidan är den dubbla SIM-platsen en del av spelet.

Xiaomi Mi 9 Drop

För att fortsätta mitt test av Mi 9 går jag vidare till design. 6,39 ″ AMOLED-skärmen är helt utmärkt, med trogen färgåtergivning och vacker ljusstyrka. Skärm-till-kropp-förhållandet är bra på 85,2% och Mi 9 använder Gorilla Glass 6-glas på framsidan, vilket skyddar det från repor. Varumärket har valt ett droppformat hack för den främre kameran, och denna Mi 9 påminner starkt om OnePlus 6T när vi tittar på framsidan.

Skärm med hål som View 20 eller nya S10, vattendroppe eller skjutreglage? Var och en sin egen!

Xiaomi Mi 9 erbjuder, som majoriteten av de senaste smartphonesna på marknaden, ett stort format med måtten 15,75 x 7,47 x 0,76 cm. Det är dock lättare än Honor View 20 med en vikt på 173 gram på skalan. Liksom majoriteten av de senaste smartphonesna innehåller Mi 9 inte en Jack-port. Det är synd, men det skjuter mig inte i mitt Mi 9-test.

Trippelfotosensorn Xiaomi Mi 9

Den tredubbla fotosensorn på Xiaomi Mi 9

Under sin konferens lade Xiaomi stor vikt vid utformningen av baksidan av sin nya modell. De färgade versionerna (blå och lila) erbjuder ljusgradienter, när den svarta modellen (som jag testade) erbjuder en ganska nykter rygg och nödvändigtvis föremål för fingeravtryck (som många telefoner).

Med denna Mi 9 erbjuder Xiaomi sin första fingeravtryckssensor under skärmen. Det fungerar lika bra som andra modeller jag har haft i handen, med några misslyckade försök då och då. Ansiktsigenkänning (enkel) är också en del av spelet, som på de flesta modeller. En annan positiv punkt i detta Mi 9-test.

Xiaomi har också valt att erbjuda en lätt böjd rygg vilket underlättar greppet, och smarttelefonen är inte hal, alls jämfört med andra konkurrenter som Mate 20 Pro. Vissa kompromisser måste göras för att hålla priset lågt, och Mi 9: s ljud är bra, men det har bara högtalare på den nedre delen av smarttelefonen.

Xiaomi Mi 9 USB-C

För att uttrycka sig enkelt, Mi 9 är en framgång när det gäller design, samtidigt som den erbjuder tekniska egenskaper som är värda smartphones till mer än 1000 €. Baren är hög! Även om S10 har en mer framgångsrik design är Xiaomi Mi 9 mycket kraftfullare än den här modellen, som säljer för dubbelt så mycket pris. Xiaomi etablerar sig definitivt som omrörare på smarttelefonmarknaden. Vi kommer nu i detta test av Mi 9 till dess operativsystem, MIUI.

OS: MIUI med dess egenskaper och fel

Xiaomi Mi 9 kör Android Pie 9.0 och MIUI version 10. Xiaomis vision om Android har sina styrkor och svagheter, men är en utmärkt startpunkt för iOS-användare. När en tidigare iPhone-ägare testar Xiaomi Mi 9 är han inte förlorad som det kan vara med andra Android-modeller.

Å andra sidan navigering med gester under MIUI är väl integrerad och det är den första Android-smarttelefonen som helt övertygar mig om att ta bort bak- och menyknapparna. Svep uppåt för att ta dig hem, svep långsamt upp för att öppna listan över senaste appar och svep åt vänster eller höger tar dig tillbaka till föregående sida.

Mörkt läge är verkligen en framgång och kommer på sikt att vara mycket fördelaktigt för batteritiden på din Xiaomi Mi 9. Vad jag tycker mindre om MIUI: navigering i inställningarna, som jag aldrig lyckas göra. vänja dig vid det.

Med en fysisk knapp kan du exempelvis utlösa Google Assistant eller kameran. Det är väldigt praktiskt dagligen. Jag valde att starta Assistent med ett enda klick och den bakre kameran med ett dubbelklick.

Xiaomi Mi 9 IA-knapp

Xiaomi Mi 9 IA-knapp

En punkt överraskade mig också i mitt Mi 9-test: hanteringen av aviseringsikoner. Jag vet inte om det kommer från ett fel eller inte, meddelandesymbolerna förblir inte synliga i statusfältet högst upp på smarttelefonen, vilket är ganska irriterande, det här är en av Android-specifikationerna som jag gillar mest. Om du har ett tips för detta är jag intresserad.

Mi 9-fotosensor

Xiaomi hade gått ut i sin Mi 9-lanseringskonferens på sin 48 Mpx-sensor på baksidan, tillsammans med en vidvinkel på 16 Mpx och en optisk zoom (x2) på 12 Mpx. Ankomsten av 48 Mpx-sensorn sätter Mi 9 långt före Mi Mix 3, och under goda förhållanden kan den tävla med mer avancerade modeller.

Jag gillar verkligen renderingen av selfiesensorn, som släpper ansiktet mindre än märkets tidigare modeller. På baksidan gör kombinationen av de 3 sensorerna det möjligt att anpassa sig till förhållandena och återgivningen av 48 MP-bilder mitt på dagen är helt enkelt utmärkt. Detta är en riktigt trevlig punkt i vårt test av Mi 9.

Nattläget förbättras, men är fortfarande långt ifrån mer avancerade smartphones som Mate 20 Pro eller Pixel 3. För en smartphone under 500 € är förhållandet mellan pris och fotokvalitet helt enkelt imponerande. Den tredubbla sensorn på Xiaomi Mi 9 är för mig effektivare än den för sin rival, Honor View 20, men ändå redan utmärkt.

För videodelen fortsätter Xiaomi också och filmerna i 4K är mycket bra gjorda och stabiliseringen fungerar ganska bra. Kort sagt på bilden lyckas Xiaomi fortfarande imponera.

Autonomi

Med sitt 3300 mAh batteri kan man undra över autonomin för denna Xiaomi Mi 9. Dagligen (och min användning är intensiv) går det väldigt bra och det är en bris att komma igenom dagen. Speciellt eftersom Xiaomi har planerat en hemlig start: dess trådlösa laddare.

Säljs separat och möjliggör trådlös laddning på 20W. Det ser bra ut på papper, men hur är det med fakta? Mi 9 kan ladda 70% av sitt batteri på bara 30 minuter, och det är mer än praktiskt dagligen. Min vana med smartphones är att låta dem vara inkopplade hela natten. Med Xiaomi Mi 9 gjorde jag det annorlunda och laddade det bara när det behövdes.

Mi 9 trådlös laddare

Mi 9 trådlös laddare

Så jag lade laddaren i mitt vardagsrum och använder den var 1,5: e dag i allmänhet. På några minuter stiger batteriet snabbt och det är perfekt. Den enda felet som jag har upptäckt med den här laddaren är att den har en fläkt ombord (för att sprida värmen), så den kommer inte att placeras idealiskt på sängbordet eftersom den blåser då och då (buller är minimalt) .

Men vilken trevlig överraskning att äntligen ha en riktig snabb trådlös laddare. Den trådlösa laddaren och 20W-blocket erbjuds om du väljer 6 GB + 12 GB lagringsmodell.

Xiaomi Mi 9 till bästa pris Baspris: 459 €

Se fler erbjudanden

Xiaomi Mi 9 recension: mina intryck

Honor View 20-testet gav mig en liten smäll, Mi 9-testet ett stort. Prisvärd smartphones är verkligen mer och mer framgångsrika, och denna Mi 9 besviker inte på någon punkt. Genom att investera idag är du säker på att du har en smartphone som inte kommer att vara föråldrad på tekniska egenskaper på länge.

Den tredubbla sensorn på baksidan förbättrar fotokvaliteten avsevärt, batteritiden är utmärkt och designen lyckad. För alla som vill köpa en smartphone idag är valet stort, och de utmärkta modellerna är rikliga. Nedan hittar du våra tester av modeller under 500 € i direkt jämförelse med denna Mi 9 från Xiaomi.

Dess magra fel är bristen på en jackport, MIUI som inte kommer att tilltala alla och ett nattläge lite efter. Fortfarande, för en smartphone som säljs för mindre än 500 € är integrationen av specifika funktioner som Snapdragon 855-processorn eller en fingeravtryckssensor under skärmen en riktig prestation. Xiaomi förändrar verkligen marknaden och erbjuder nu mogna smartphones, ofta till ett mycket rimligt pris, vilket är en riktig höjdpunkt i detta Mi 9-test.

Och du, har du testat Mi 9?

Xiaomi mi 9

Offentligt pris 499 € Xiaomi mi 9

Förhållande mellan pris och kvalitet

10,0 / 10

Vi älskar

  • Hans makt
  • Hans pris
  • Trådlös laddning