Presse-citron

Smartphones8 månader sedan Google förväntas göra ett tillkännagivande under Samsungs Unpacked-evenemang Google inbjuds till Samsungs Unpacked-event, under vilket tillverkaren kommer att avslöja Galaxy S20 samt Galaxy Z Flip.

Om några dagar, den 11 februari, kommer Samsung att hålla en Unpacked-konferens för att avslöja sina nya avancerade smartphones, Galaxy S20 och dess varianter (inklusive förmodligen en ultrapremieversion som heter Galaxy S20 Ultra).

Tillverkaren bör också dra nytta av detta evenemang för att lyfta slöjan på andra produkter, såsom en ansluten högtalare, Galaxy Home Mini, liksom dess andra hopfällbara smartphone, Galaxy Z Flip.

Men idag lär vi oss att Google också bör delta i detta Samsung-evenemang. I själva verket på Android Twitter-kontot retar Mountain View-företaget en nyhet som kommer att presenteras den 11 februari tillsammans med den koreanska tillverkaren.

I sitt inlägg lovar Android-teamet något spännande och ger oss ett möte vid Unpacked-evenemanget, som kommer att återkallas, kommer att sändas direkt från San Francisco.

Google och Samsung skulle gå samman mot FaceTime

Googles publikation ger ingen aning om vad Mountain View-företaget skulle kunna meddela under Samsung-evenemanget. Men det är troligt att det kommer att vara en funktion i Android som kommer att finnas tillgänglig på de nya enheterna från den koreanska jätten.

Det finns dock en god chans att Google kommer att dra nytta av detta evenemang för att presentera detaljerna i ett partnerskap med Samsung kring Google Duo.

Som en påminnelse är Google Duo en videochattapplikation som erbjuds av Mountain View-företaget. Tillgänglig på både Android och iOS, den här appen är positionerad som en konkurrent till Apples FaceTime-app, men som finns på alla plattformar.

Och under de senaste veckorna har media pratat om möjligheten att Samsung har gått samman med Google för att integrera denna konkurrent till FaceTime i den inbyggda applikationen som hanterar meddelanden på Galaxy-smartphones.

I januari angav en artikel i Korea Herald till och med att förutom att integrera Google Duo i Samsungs meddelandeprogram på sina smartphones, skulle partnerskapet mellan Google och Samsung också involvera telefonoperatörer som i Sydkorea skulle tillåta användare att använda den nya funktionen utan att betala för mobildata.

Naturligtvis bör denna information för närvarande tas med ett saltkorn. Men i vilket fall som helst skulle ett sådant partnerskap, även om det förmodligen inte kommer att finnas tillgängligt överallt i världen, göra det möjligt för Duo att ha en fördel jämfört med sina konkurrenter, som FaceTime eller WhatsApp.

Annars, som en påminnelse, har Samsung redan gått samman med Google om användningen av RCS, en funktion som Mountain View-företaget vill ersätta SMS och samtidigt konkurrera med Apples iMessage-meddelanden.