Presse-citron

Smartphones8 månader sedan Huawei P40 skulle använda en snabbare teknik än Wifi 6 Huawei skulle använda en kraftfullare Wifi än andra tillverkares.

Detta är den nya standarden för WiFi som enligt vissa media skulle ge upp till 30% högre hastighet jämfört med föregående generation.

Men medan de flesta nya avancerade smartphones 2020 förväntas anta Wifi 6, tyder nya rykten på att Huawei kan välja en variant av den, kallad “Wifi 6 Plus”, som sägs vara snabbare, på P40.

Det är åtminstone vad den kinesiska webbplatsen ITHome anger, som vidarebefordras av våra kollegor från Android Authority. För tillfället vet vi inte vad skillnaden kan vara mellan Wifi 6 och “Wifi 6 Plus” som nämns av detta rykte.

Men i alla fall, enligt det, så att dess användare kan dra nytta av det, skulle Huawei också ha tillhandahållit en router som är kompatibel med den här förbättrade versionen, förutom sina smartphones.

Som en påminnelse kommer Huawei P40 att vara nästa avancerade smartphone från den kinesiska tillverkaren, som borde konkurrera direkt med enheter som Samsung Galaxy 20 eller Xiaomis Mi 10.

Bättre Wifi löser inte Huaweis verkliga problem

Men även om vi inte tvivlar på den exceptionella kvaliteten som P40 kommer att ha när det gäller hårdvara, är Huawei fortfarande funktionshindrad av Washingtons sanktioner, vilket förhindrar att den förinstallerar Googles tjänster, inklusive Play Store, på dess enheter.

Emellertid cirkulerar fler och fler rykten om alternativen som Huawei kan erbjuda sina användare utanför Kina för att fylla det tomrum som Googles appar och tjänster lämnar.

Huawei förbereder för närvarande presentationen av en uppsättning appar som heter HMS (Huawei Mobile Services) som skulle fungera som ett alternativ till GMS (Google Mobile Services).

Vi vet också att Huawei har tecknat ett kontrakt med TomTom, vilket skulle kunna göra det möjligt för den kinesiska tillverkaren att erbjuda tjänsterna från detta europeiska företag istället för Google Maps på sina enheter.