Presse-citron

Smartphones8 månader sedan Motorola reagerar på testet som förstörde gångjärnet på Razr efter 27 000 veck Motorola reagerar på testet som publicerades av Cnet-webbplatsen, som bröt gångjärnet på en Motorola Razr efter att ha vikat det 27 000 gånger. Enligt…

Liksom gammaldags muslingtelefoner använder vikbara smartphones en gångjärnsmekanism som inte är immun mot slitage. Oavsett om det gäller Galaxy Fold eller Motorola Razr hävdar tillverkarna att de har testat sina gångjärn tillräckligt för att säkerställa att de tål flera års användning.

Men nyligen publicerade Cnet-webbplatsen en något pinsam recension av Motorolas Razr. Med hjälp av en robot vikte nyhetssidan upp och veckade ut den hopfällbara smarttelefonen tills den gav sig. Och medan Cnet förväntade sig att enheten skulle stå emot hundra tusen veck, fungerade Razrs gångjärn inte längre efter bara 27 000 veck.

Detta är en mycket dålig publicitet för Motorola sedan 27 000 veck, vilket motsvarar nästan ett års användning för en person som öppnar sin smartphone 80 gånger om dagen.

Motorola säger att CNets test vilseleder allmänheten

Cnets video, som har blivit viral, ifrågasätter Motorola Razrs slitstyrka. Men naturligtvis reagerade varumärket snabbt på publiceringen av den här videon. Detta insisterar att Motorola Razr-gångjärnet, i motsats till vad Cnet-testet föreslår, tål flera års användning.

Som The Verge noterar släppte Motorola en video som visar roboten som jag använder för att testa Razr-gångjärnet med titeln “The Real Razr Bend Test”.

En kommentar från Motorola, som implicerar roboten som används av Cnet, förmedlas också av media.

“SquareTrades FoldBot (redaktörens anmärkning, lånad av Cnet, är bara inte utformad för att testa vår enhet. Därför kommer alla test som utförs med denna maskin att sätta överdrivet tryck på gångjärnet och tillåter inte att öppna och stänga som förväntat, vilket gör testet felaktigt. Det viktiga att komma ihåg är att razr genomgick omfattande cykeltålighetstest under produktutveckling, och CNET: s testning är inte inte en indikation på vad konsumenterna kommer att uppleva när de använder razr i den verkliga världen. Vi är säkra på hållbarheten hos razr “, anger varumärket.