Presse-citron

Smartphones8 månader sedanAndroid 11: Körkort på mobil snart? Google har arbetat med ett sätt att lagra dokument som körkort på Android-smartphones ett tag nu …

Google har precis publicerat den första förhandsgranskningen av Android 11 och om den ännu inte är användbar, förutom utvecklare som vill testa ändringarna som kommer att påverka deras appar, ger förhandsvisningen oss ändå några glimtar av de nya funktionerna som kommer nästa version av operativsystemet.

Och i tillkännagivandet av denna första förhandsgranskning av Android 11 framkallar Google återigen utvecklingen av en funktion som gör det möjligt att dematerialisera identifieringsdokument, till exempel körkort, på Android-smartphones.

Nyheter om identitetshandlingar på Android

Som en påminnelse började media prata om Googles arbete inom detta område förra året.

I mars 2019 upptäckte våra kollegor från XDA i operativsystemkoden ett nytt API som heter Identitetsbevis vilket skulle göra det möjligt att lagra identitetsdokument virtuellt på Android-smartphones.

Sedan, några månader senare, bekräftade Mountain View-företaget detta arbete. “Utöver Android Q, vi vill lägga till elektroniskt ID-stöd för mobilapplikationer, så att din telefon kan användas som en identifierare, till exempel ett körkort”, Sa Google i ett inlägg som publicerades i samband med Googles I / O-konferens 2019.

Icke desto mindre medgav företaget att detta är ett långsiktigt jobb med tanke på kraven vad gäller säkerhet och integration. Å andra sidan kräver funktionaliteten också samarbeten med ISO för kryptografi och standardisering.

Och för tillfället vet vi fortfarande inte när denna möjlighet att dematerialisera identifieringsdokument kan vara tillgänglig för allmänheten.

Men framsteg har gjorts, som Google anger i det inlägg som publicerades denna vecka för att tillkännage den första förhandsgranskningen av Android 11. Faktum är att företaget i listan över nya funktioner anger att: ”Android 11 lägger till plattformssupport för säker lagring och hämtning av verifierbara identifieringsdokument, till exempel ISO 18013-5-kompatibla mobila körkort. “

Om vi ​​för närvarande har få detaljer, anger Google att det kommer att säga mer snart.

Kan vi hoppas att den här funktionen kommer att finnas tillgänglig i den slutliga versionen av Android 11? Som en påminnelse kommer den slutliga versionen att komma under tredje kvartalet, efter juni månad. Och under tiden kommer andra förhandsgranskningar eller betaversioner av Android 11 att släppas. Och dessa kan berätta mer om den officiella dokumentlagringsfunktionen.