Presse-citron

Smartphones8 månader sedaniPhone XR skulle ha varit den mest populära smarttelefonen 2019 Samsung är marknadsledande, men den bästsäljande smarttelefonen 2019 var en iPhone.

Samsung kan vara världsledande på smarttelefonmarknaden, men den mest populära modellen 2019, enligt en ny studie, var en Apple-produkt: iPhone XR.

Detta är vad som anges i en rapport från Omdia som vidarebefordrats av 9to5Mac-webbplatsen. ”Apple skickade 46,3 miljoner iPhone XR-smarttelefoner förra året, mer än dubbelt så mycket som 23,1 miljoner enheter 2018, enligt Omdia Smartphone Model Market Tracker-rapporten. 2019 iPhone XR-försändelser var 9 miljoner enheter högre än den näst mest populära modellen, Apples iPhone 11, som uppnådde leveranser på 37,3 miljoner enheter för året “, läser vi i den här rapporten.

Den tredje, fjärde och femte platsen ockuperas av Galaxy A10, Galaxy A50 respektive Galaxy A20, som sägs ha fått 30,3 miljoner, 24,2 miljoner och 23,1 miljoner transporter. . Tionde plats är också upptagen av en Samsung smartphone.

Ingen av den koreanska jättens premiumsmartphones gör det till topp 10. Detta sägs bero på det faktum att Samsung erbjuder flera varianter av sina avancerade smartphones, vilket gör att försändelser sprids mellan dessa olika varianter.

Och självklart säljer Samsung fler smartphones i nybörjar- och mellansegmentet än i avancerade smarttelefonsegment.

En ranking dominerad av Samsung och Apple

Av de 10 smartphones som skulle ha sålt mest 2019 är 9 Apple- eller Samsung-modeller. Endast ett annat varumärke, Xiaomi, kunde göra en plats för sig själv i denna topp 10, tack vare Redmi Note 7.

Om Apple generellt dominerar denna typ av klassificering beror det på att Cupertino-företaget, till skillnad från sina huvudkonkurrenter, fokuserar sin försäljning på några få modeller.

Annars bör 2020 vara ett mycket intressant år eftersom normalt bör Apple lansera en efterföljare till iPhone SE, förutom de enheter som traditionellt lanseras i september.

Enligt rykten skulle det vara en smartphone som är både kompakt och prisvärd som kommer att placera sig i mellanområdet. Normalt bör den här enheten, som kan kallas iPhone SE2 eller iPhone 9, ha en design som är jämförbar med den för iPhone 8, ett mer blygsamt specifikationsblad än iPhone 11, men en A13-processor som tillåter har utmärkt prestanda.