Presse-citron

Smartphones8 månader sedanOppo Find X2: den nya konkurrenten till Galaxy S20 kommer att ha en “3K” -skärm och en hastighet på 120 Hz. Oppo Find X2 presenteras den 6 mars. Och det kan vara en ny utmanare för Galaxy S20 i det avancerade segmentet. Tydligen,…

Uppenbarligen, om du vill köpa en avancerad smartphone 2020, kommer du att bli bortskämd för valet. Efter presentationen av Galaxy S20, S20 + och S20 Ultra av Samsung kommer gradvis andra modeller, för att bara nämna Mi 10 och Mi 10 Pro från Xiaomi, Xperia 1 II från Sony eller Realme X50 Pro 5G. Och snart kommer också Oppo Find X2 att presenteras.

Det har gått ett tag sedan det nya flaggskeppet för detta kinesiska varumärke har nämnts av rykten. Och normalt skulle Oppo Find X2 presenteras vid MWC 2020 i Barcelona.

Men eftersom showen avbröts på grund av koronavirusutbrottet, var Oppo tvungen att skjuta upp sin presentation.

Idag vet vi att Find X2 äntligen kommer att presenteras den 6 mars. Och medan vi väntar på den här presentationen börjar varumärket reta sin nya topp i sortimentet.

På Twitter avslöjade Brian Chen, Oppos vice president, att Find X2 kommer att ha en “3K” -skärm med en uppdateringsfrekvens på 120Hz. “Skärmen som ett riktigt flaggskepp 2020 borde ha”, skriver också vice ordförande. Vi kommer förmodligen veta mer om “3K” under Oppo-evenemanget.

Normalt, som de flesta andra avancerade smartphones från 2020, bör Oppo Find X2 vara utrustad med Qualcomms Snapdragon 865 SoC.

En efterträdare för Oppo Find X

Oppo Find X2 kommer att vara efterträdaren till Oppo Find X som lanserades 2018 och som då låg före sin tid i vissa aspekter.

Find X hade ett avancerat smartphonespecifikationsark, kombinerat med en innovativ design.

Medan andra tillverkare antog den gränslösa designen med ett skår i iPhone X, använde Oppo en skjutmekanism som gör det möjligt att ha en skärm utan gränser och utan hack.

Den främre kameran är placerad på en glidande och motoriserad mekanism som bara avslöjar den när det behövs.

Oppo FindX

Oppo FindX / © Oppo

Resultatet: OPPO Find X hade ett förhållande mellan skärm och kropp på 92,25%, vilket var imponerande då.

Men med Find X2 borde Oppo fokusera mer på skärmprestanda än design.