Snapchat Icone Application

Snap köper schweizisk start för att förhindra att Facebook och andra enkelt kopierar sina idéer

Snap, företaget bakom Snapchat, hade flera idéer som användarna gillade. Det viktigaste gäller Stories, detta system som gör det möjligt att dela foton och videor i rad med en varaktighet av 24 timmar. Många applikationer har tagit upp idén, inklusive Facebook med Instagram. Den senare har nästan kopierat alla funktioner i Snapchat.

Snapchat-ikonapplikation

Snap verkar vara angelägen om att öka säkerheten och förvärvade nyligen Strong.Codes, ett schweiziskt start-up. Det erbjuder verktyg som döljer koden som används av en applikation så att en konkurrent inte lätt kan ta den och eventuellt integrera den i sin egen applikation. Strong.Codes stängdes, men anställda gick med i Snap.

Hur det fungerar ? Vissa utvecklare är ansvariga för att göra en “reverse engineering”, det vill säga studera hur applikationen designades för att reproducera den och / eller ta bitar av kod. Facebook kan ha omvandlat för att inte kopiera / klistra in Snapchat-kod utan för att förstå hur den används för att skapa sin egen kod med liknande metoder. Snap vill att detta ska upphöra från och med nu.

Instagram har hittills 700 miljoner användare, inklusive 250 miljoner Stories-användare. Som jämförelse har Snapchat 166 miljoner enligt de senaste siffrorna. De nya uppgifterna kommer att ges den 10 augusti.