Snapchat Discover Medias Francais

Snapchat: 8 franska medier anländer till Discover-avsnittet

Den här torsdagen markeras ankomsten av de första franska medierna i Snapchat i avsnittet Upptäck. Hittills har användare hittat engelsktalande media, vilket är en av anledningarna till att franska användare lämnar dem. Idag kan de vara intresserade av det lite mer.

snapchat-upptäck-media-franska

Totalt anländer åtta franska medier idag: Le Monde, L’Équipe, Melty, Paris Match, Konbini, liksom de franska versionerna av Cosmopolitan, Vice och Tastemade. Ett annat parti bör komma senare och kan inkludera särskilt franceinfo och Aufeminin. De 8 miljoner franska användarna på Snapchat kommer således att kunna upptäcka information som delas av media i fråga, det kan vara artiklar, foton eller videor.

För att vara närvarande i Discover kräver Snapchat att media följer vissa koder relaterade till applikationen, med text, grafik och videor enligt Les Échos. ”Företaget och förlagen har undertecknat sekretessbestämmelser för att inte avslöja några detaljer i avtalet mellan dem. Men partnerna måste göra åtaganden när det gäller resurser och investeringar ” lägger till loggen.

På Melty ansvarar 6 personer för att mata sin plats på Discover med i genomsnitt 14 snaps per dag. På L’Équipe finns det 4 personer. För Cosmopolitan France kommer det att vara 5 personer för 10 snaps i genomsnitt per dag. Alla hoppas kunna locka en ny publik, särskilt ungdomar.