snapchat-lunettes-spectacles-evan-spiegel

Snapchat avslöjar Spectacles, solglasögon med kameror för att ta snapshots

Vi visste att Snapchat bryggde smarta glasögon bakom kulisserna. De formaliserades igår kväll. De kallas Spectacles, de är ett par solglasögon med en inbyggd kamera. Vad är målet? Det är väldigt enkelt: ta ögonblicksbilder direkt från glasögonen utan att ta ut din smartphone.

snapchat-glasögon-visar-evan-spiegel

Chefen för Snapchat med Spectacles

Dessa glasögon kommer att säljas för $ 129,99 från och med i höst i tre färger: svart, blått och ljusrött / orange (korall). Endast en storlek erbjuds. Snapchat-chef Evan Spiegel berättade för Wall Street Journal att de kommer att finnas tillgängliga i begränsat utbud initialt, även om han inte angav numret. Det bör förstås att förvärvet av ett par inte kommer att vara lika enkelt som ett par klassiska solglasögon.

För att göra 10 sekunders videor måste du trycka på en knapp på sidan av glasögonen. Videon skickas sedan till smarttelefonen för att sändas på Snapchat. Kameran på glasögonen har en vinkel på 115 grader och har cirkulära videor. Rendering av videor på smarttelefonen har ännu inte avslöjats.

Snapchat har 150 miljoner dagliga användare. Kommer de att vara intresserade av att betala $ 130 för solglasögon som kan skicka videor till Snapchat? Denna satsning är riskabel, särskilt eftersom Snapchat-användare är unga och inte nödvändigtvis har medlen.

snapchat-glasögon-glasögon

Evan Spiegel tillkännager också en förändring för företaget. Det heter inte längre Snapchat Inc, utan helt enkelt Snap Inc.