snapchat-discover

Snapchat: flera franska medier kommer till Discover-delen i dessa dagar här

För ett tag sedan lanserade Snapchat Discover. Denna del, integrerad i applikationen tillsammans med foton och videor som du delar med dina vänner, gör att ett media kan erbjuda artiklar, foton eller videor. Som namnet antyder är målet att göra upptäckter. Det finns främst engelsktalande medier idag, men franska medier kommer snart att göra sin debut.

snapchat-upptäck

Enligt Canal + -programmet “Le Tube” som sänds idag kommer media att visas den 15 september, det vill säga torsdagen i nästa vecka. Det kommer att finnas tidningen Le Monde, tidningen Paris Match eller Melty-webbplatsen. Isabelle Ithurburu, som presenterar “Le Tube”, klargjorde “Bland andra”, vilket föreslår att listan blir längre. Officiellt har Snapchat ännu inte sagt något om ämnet, inte heller för media i fråga.

En ankomst till Discover-delen av Snapchat är ett strategiskt val. Applikationen används av 9,7 miljoner fransmän enligt de senaste siffrorna som publicerades av Médiamétrie. Av dessa 9,7 miljoner gäller en stor majoritet ungdomar i åldern 15 och 34 år. Media vill rikta in sig på just denna publik och är villiga att ta sig till tjänster som Snapchat för att hitta dem.

Det kommer att bli intressant att se om franska medier kommer att läggas till bredvid engelsktalande media eller om de senare kommer att tas bort för franska användare. Snapchat kommer säkert att berätta mer nästa torsdag.