Snapchat Icone Application

Snapchat förbereder sig för börsintroduktion med en möjlig värdering på 25 miljarder dollar

Snap, bakom Snapchat- och Spectacles-glasögonen, förbereder sig för att bli ett offentligt företag genom att börsnoteras. Wall Street Journal meddelar att Snap håller på att förbereda filen och börsintroduktionen kan göras redan i mars 2017.

snapchat-ikon-applikationSnapchats värdering är redan ganska hög hittills och närmar sig 20 miljarder dollar. Från börsintroduktionen kan den uppgå till 25 miljarder dollar enligt Wall Street Journal.

Borta är de dagar då Snap var en enkel start med en smartphone-app. Själva erbjuder många tjänster idag, där det bara tillåter att korta foton skickas till varandra i början. Hittills har Snapchat 150 miljoner aktiva dagliga användare. Snap har avslöjat för sina investerare att de förväntar sig att uppnå mellan 250 och 350 miljoner dollar i omsättning 2016. Det kan klättra till 1 miljard dollar 2017, fortfarande enligt Snap som gjorde denna uppenbarelse till investerare i början av året. Som jämförelse omsatte Snap 60 miljoner dollar 2015. Pengar görs huvudsakligen från annonser.

Hittills har aktiekursen vid öppningen i mars inte offentliggjorts. Officiellt har Evan Spiegel, chefen för Snap, redan erkänt att en börsintroduktion skulle göras, men gav aldrig den minsta detalj.