Instagram Stories

Snapchat har inte förlorat användare, trots ankomsten av Stories på Instagram

Förra månaden kopierade Instagram Snapchat med hjälp av Stories-systemet. De tillåter användare att lägga upp foton och videor som är synliga i 24 timmar och inte en minut längre. Hittills har 500 miljoner användare, inklusive 400 miljoner dagligen. Som jämförelse har Snapchat 150 miljoner dagliga användare.

Instagram-berättelser

En fråga kan därför uppstå: har ankomsten av Stories på Instagram påverkat Snapchat? Alls. App Annie, Apptopia, Sensor Tower och SurveyMonkey analyserade alla oberoende användarnummer och såg inget särskilt fall på Snapchat-sidan under hela augusti. Detta är goda nyheter för applikationen, som intresserar en stor majoritet av ungdomarna.

Instagram-berättelser är fortfarande nya, vi måste se utvecklingen under de kommande månaderna. Men det verkar som om Snapchat-användare är lojala, bra nyheter för Evan Spiegels start-up värderade till cirka 20 miljarder dollar.

För sin del meddelade Instagram BuzzFeed att nya funktioner kommer att visas för berättelserna under de kommande veckorna. Det sociala nätverket som ägs av Facebook har för närvarande inte gett några detaljer. Det är möjligt att filter kommer att visas, dessa är de viktigaste frånvarande hittills.