Snapchat Drapeau France

Snapchat verkar förbereda glasögon med förstärkt verklighet

Ursprungligen var Snapchat en enkel applikation som erbjuder kortvarig fildelning. Idag är mycket mer och det kommer att bli ännu mer imorgon. Det har sagts i några månader nu att Snapchat är intresserad av att skapa sitt första tillbehör och informationen gradvis bekräftas.

Snapchat Frankrike flagga

Financial Times rapporterar att Snapchat gick med i Bluetooth Special Interest Group, det organ som sätter de standarder för Bluetooth-teknik som finns överallt idag. Detta bidrag förstärker idén att Snapchat överväger att skapa ett par glasögon med förstärkt verklighet och därmed godkänna en anslutning mellan glasögonen och smarttelefonen.

Snapchat har redan pocherat många människor på Nokia, Logitech och andra grupper. Dessa människor har expertis inom produktdesign, de gick med i ett forsknings- och utvecklingslaboratorium som skapats av Snapchat. För sin del skulle flera underleverantörer ha kontaktats i sommar av Snapchat för att skapa en prototyp av glasögonen, vilket tyder på att projektet går framåt, men ännu inte är klart.

Vad skulle glasögonen användas till? Man kan föreställa sig att man snabbt kan fånga foton eller videoklipp att dela på Snapchat utan att täcka av sin smartphone. Användarna måste dock vänja sig vid att köpa en produkt, där Snapchat är gratis på smartphones. En release 2016 skulle inte vara möjlig och / eller planerad.