Snowden sänker Allo-meddelandena i några tweets

Snowden sänker Allo-meddelandena i några tweets

Edward Snowden är inte bara världens mest kända meddelare; han är också en stark observatör av tekniska framsteg, och desto mer när dessa tekniker påverkar vår integritet. Efter tillgängligheten av Hallå, den nya meddelandet Google, Snowden gjorde en poäng att säga allt bra han tänkte på en programvara som registrerar alla meddelanden innan de skickas tillbaka till Googles servrar, allt detta naturligtvis för att möjliggöra en effektiv åtgärd av Google-assistent (en artificiell intelligens).

Oavsett orsakerna till denna avlägsna samling för Edward Snowden, som inte berövar sig själv slå ut den nya meddelandet i några välkända tweets. I en första tweet tror Snowden att de inspelade konversationerna till och med kan användas av polisen, som inte längre behöver klättra för att få en smartphone upplåst. Snowdens andra meddelande är torrt och definitivt: “Tillgänglig för gratis nedladdning idag: Google Mail, Google Maps och Google Surveillance. Det är det Hej. Använd inte Allo ”. I en ännu nyare tweet jämför Snowden Allo med WhatsApp, och finner att Googles programvara är mindre säker av de två; ” detta gör det farligt för icke-experter »Avslutar han.

google-allo-applikation-android

Google har ändrat Allos EULA mellan presentationen av meddelandesystemet och dess effektiva tillgänglighet: nu skickas alla icke-inkognitomeddelanden direkt till Googles servrar och lagras permanent.

Den tidigare anställd på NSA, nu flykting i Ryssland, hade redan varit mycket skeptisk under Allos presentation. Uppenbarligen har hans åsikt inte förändrats under tiden … Observera dock att Allo erbjuder att kryptera slut-till-slut-meddelanden (läge Inkognito), men det här alternativet har precis som standard att det bara är valfritt och inte utgör standardparametern; dessutom kan man i detta krypterade läge inte längre dra nytta av många av fördelarna med AI. Det räcker med att säga att trycket är starkt på användaren, som sannolikt kommer att offra en del av sitt privatliv för att dra nytta av en optimalt fungerande programvara …