xperiaagent-6.0

Sony bekräftar att de arbetar på robotar som kan “känslomässiga förbindelser” med människor

Nästan tio år efter avslutad Aibo-produktion och slutet på forskningen om Qrio (en mycket sofistikerad liten humanoidrobot), Sony gör därför en stark comeback inom robotsektorn och ökar antalet meddelanden. Vid IFA 2016 bekräftade tillverkaren med rösten från sin VD Kaz hirai än en robot som kan ” känslomässiga kopplingar Med en människa var förberedd, utan att ge mer information om typen av robot, dess andra funktioner eller till och med något datum för officiell presentation.

Qrio-Sony

Sony kommer han att återuppliva sin robot Qrio? Och trots allt, varför inte?

Trots den stora oklarheten i detta tillkännagivande råder det ingen tvekan om att utsikterna till en Qrio “mainstream” nu måste trava i många huvuden av entusiaster; den lilla bipedalroboten ansågs faktiskt vara den absoluta referensen för humanoidmaskiner (medHonda Asimo).

xperiaagent-6.0

Xperia Agent, en söt liten robot som kan tillhandahålla små tjänster

Förutom detta dånande tillkännagivande presenterade Sony också Xperia Agent, en söt robot som kan fungera som en hemautomationsserver, fjärrstarta förberedelsen av en kaffe eller till och med fungera som en videokonferensanordning; än en gång har Sony tagit hand om de estetiska detaljerna i den här maskinen vars funktioner liknar demAmazon Echo. Denna robot är fortfarande bara på prototypstadiet, men modellen som presenterades på IFA hade allt av en slutlig och kommersiell version. Ja, Sony älskar robotar igen, och det är uppriktigt sagt goda nyheter.