PlayStation 4: de första knäckta spelen visas på Internet för nedladdning

Sony försvarar sig (konstigt) om cross-play

Titta inte, du har fel och jag har rätt. Det här är ungefär hur diskussioner mellan Sony och de olika studiorna, alla till förmån för cross-play, ser ut. Talet skiljer sig dock väldigt annorlunda från verkligheten, men japanerna förnekar att de har sitt ursprung i frånvaron av funktionalitet.

PlayStation 4-kontroller

Förra veckan sa studion bakom Rocket League att allt var redo att spela ut nätverksspel på Sonys PS4. Det enda som saknas i slutändan är tillverkarens överenskommelse som fortfarande inte har uppnåtts. Om man var tvungen att förstå att problemet kom från den japanska jätten var den senare snabb att reagera på ett ganska överraskande sätt.

IGN utnyttjade en intervju med Jim Ryan, Sonys marknads- och försäljningschef, för att belysa debatten. Otur, svaret saknar till stor del poängen.

”Det har varit mycket brus om detta nyligen. Det har gjorts uttalanden på E3. Men vår ståndpunkt har alltid varit att vi är för denna funktionalitet ”påpekade han innan han startade i den totala oklarheten. ”Det har vi gjort i flera år nu. Jag tror faktiskt att vi började på PS2. Det finns många fall på PS3: när du byter från PS3-versionen av GTA V till PS4-versionen kan du ta tillbaka din spara, vi såg det också med Final Fantasy. Vi är helt öppna för detta. ”

Kom ihåg att spel över nätverk består av att låta spelare från olika konsoler spela tillsammans online. Kort sagt verkar det som om saker fastnar hos Sony och studiorna kan ha tryckt på rätt plats. Förhoppningsvis kommer vi att få ett mer exakt och mer lämpligt svar.